Topprestatie team RV Breda in loodzware Elfsteden Roeimarathon

Foto: Roeivereniging Breda

Waar de Elfstedentocht op smalle ijzers helaas al twintig jaar op zich laat wachten, gaat de Elfsteden Roeimarathon jaar in jaar uit steeds door. Deze roei-editie van 210 kilometer over fraaie Friese meren, vaarten en sloten startte ook dit jaar op de vrijdag na Hemelvaart.

Bij deze wedstrijd in estafettevorm bepalen de conditie, de roeitechniek en de stuurmans- en navigatiekunst de klassering. Er wordt doorgaans gevaren met twee roeiers en een stuurman, waarbij een team twaalf leden telt. De deelnemers van Roeivereniging Breda besloten in te schrijven in de zwaardere categorie, namelijk voor teams met maar zes roeiers. Het team van RV Breda, bestaande uit Ilja Kok, Lieke Huijbrechts, Hans van Engen, Leon Elmans, Inger-Elze de Langen en Nico van Walree, was in deze zwaardere categorie de enige mixploeg.

Na de start in Leeuwarden om acht uur ‘s avonds in het achterveld, werkte het Bredase team zich in de invallende duisternis snel naar voren en werden vele, grotere ploegen ingehaald. Aanbeland op het Slotermeer kwam de zon op en al snel was het met tropische temperaturen eigenlijk te warm om te roeien, maar opgeven was voor het Bredase team geen optie. Geholpen door een nagelnieuwe boot, twee uitstekende stuurvrouwen en een deskundige walploeg, finishte de roeiers van RV Breda als 3e van de 12 zestallen die deelnamen. In een deelnemersveld van in totaal 102 ploegen bereikten de Bredase roeiers met een tijd van 20 uur en 10 minuten een uitstekende 18e plaats overall.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen