Wijziging van moment van uitbetalen uitkeringen

In oktober verandert de datum waarop Bredanaars hun uitkering vanuit de Participatiewet ontvangen. Dit wordt uitgelegd in het filmpje hierboven.

Ruim 6.000 Bredanaars ontvangen deze week een brief met informatie over de verandering van de betaaldatum, zo laat de gemeente weten. Deze geldt voor zowel algemene bijstand als periodieke bijzondere bijstand. Op 27 oktober gaat de nieuwe situatie gelden en ontvangen Bredanaars die recht hebben op een uitkering deze standaard aan het einde van diezelfde maand. Dus op 27 oktober ontvangt men de uitkering over de maand oktober. Het voordeel van het uitbetalen volgens  de nieuwe situatie is dat het betaalsysteem beter aansluit bij het afdragen van vaste lasten, bijvoorbeeld de huur.

Op dit moment is het zo geregeld dat de gemeente  de uitkering van bijvoorbeeld de maand juli heeft overgemaakt  op 15 augustus. De uitkering over de maand september wordt volgens de nu nog bestaande situatie 15 oktober op de rekeningen gestort. Hier ligt dan de knip naar de nieuwe situatie: rond 27 oktober volgt voor de 2e keer in oktober een uitbetaling van de uitkering. Kortom in de maand oktober ontvangen uitkeringsgerechtigden 2 keer een bedrag op hun rekening.

Het bedrag dat  rond 27 oktober  op de rekening van de uitkeringsgerechtigde wordt gestort, is de uitkering over de maand oktober. De daarop volgende betaling van de uitkeringen staat gepland rond 27 november 2017 (voor de maand november).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen