Vetter wint zevenkamp Talence

Foto: ANP
Anouk Vetter heeft de zevenkamp van Talence op haar naam geschreven. De meerkampster begon zondag als koploper aan de laatste drie onderdelen. De winnares van het brons bij de WK in Londen deze zomer won het verspringen en speerwerpen.
De leidende positie kwam op de afsluitende 800 meter niet meer in gevaar. Met 6363 punten veroverde Vetter het goud. De Hongaarse Xenia Krizsan (6282) eindigde als tweede, de Cubaanse Yorgelis Rodriguez veroverde met 6126 het brons, zo meldt het ANP.

Titelverdedigster in het Franse Talence, Nadine Broersen, die op de WK uitviel met een hamstringblessure, kon eveneens door een blessure haar zevenkamp niet afmaken. Ze brak zaterdag een nagel met het kogelstoten. Bij het verspringen sprong ze zondag drie keer ongeldig en vanwege haar vinger kwam ze niet meer in actie bij het speerwerpen.

Bij de mannen won Eelco Sintnicolaas het onderdeel polsstokhoogspringen. Op de tienkamp stond de dertigjarige Dordtenaar na de eerste dag op de achtste plaats. Op de slotdag klom hij nog naar de zesde plek met 7878 punten. De andere Nederlander Pieter Braun zakte van de zevende plaats naar de tiende stek (7652). De Canadees Damian Warner verzamelde 8252 punten en veroverde het goud in Talence.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen