Spanning omtrent verkoop Rat Verlegh stadion

Foto: Wikimedia Commons-

De gemeente Breda is dringend op zoek naar een partij die het Rat Verlegh stadion wil kopen. Er hebben diverse partijen zich gemeld, maar dat is vooralsnog op niets uit gelopen. Onder andere horecabedrijf NHG, belegger Hinke Fongers en vastgoedbedrijf Westpoort Vastgoed hebben zich gemeld voor het stadion.

De gemeente Breda is blij als er een nieuwe koper is gevonden voor het stadion, want er waren al jaren wat problemen tussen de gemeente en NAC. Op dit moment is er nog geen duidelijk welke partij het stadion over gaat nemen, maar volgens de gemeente zijn er gesprekken gaande. Naast de bovengenoemde partijen zouden er nog twee partijen geïnteresseerd zijn. Hierover wil de gemeente niets zeggen.

Faillissement

In 2003 nam de gemeente het stadion van NAC over voor 17,8 miljoen euro. Dat was gunstig, want een aantal jaar geleden heeft de gemeente de voetbalclub gered van een faillissement. Zij deden dat door de huur te verlagen, waardoor NAC geld over hield om schulden af te betalen. Sindsdien wil de gemeente dat iemand anders het stadion over zou nemen.

Investeerders

De drie genoemde partijen die interesse hadden getoond, waren van plan om gezamenlijk het stadion over te nemen. Zij hadden wel een voorwaarde: er mag voor 10.000m2 aan winkels gebouwd worden bij het stadion. De gemeenteraad is erg huiverig over de toestaan van extra winkelmeters in Breda, omdat daardoor de concurrentie voor de huidige winkeliers in de stad te groot zou kunnen worden.

Maar niet alleen de drie bedrijven hebben interesse getoond voor het stadion. Volgens Omroep Brabant zou ook de Indonesische miljardair Erick Thohir met zijn bedrijf Sports Capital het stadion willen overnemen. Het grote nadeel hiervan is dat de Indonesiër heel NAC zou overnemen, tot groot ongenoegen van de supporters.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen