NAC-historie: Ajax – NAC Breda

Foto: Wikimedia Commons

Komende zondag staat de wedstrijd tussen Ajax en NAC Breda op het programma. Het zal een lastige opgave worden voor NAC, dat eerder dit seizoen met 0-8 onderuit ging in eigen huis tegen de Amsterdammers. Hopelijk zijn de spelers van NAC iets scherper komende zondag.

In totaal speelden beide ploegen 97 keer tegen elkaar in de eredivisie. Ajax won veruit de meeste duels, 72 in totaal. NAC trok negen keer aan het langste eind en zestien keer eindigde het in een gelijkspel. Het doelsaldo is vanzelfsprekend ook in het voordeel van de Amsterdammers: 252-76.

Het laatste duel tussen NAC en Ajax in Amsterdam eindigde in een verdienstelijk gelijkspel. Het werd 0-0 (video is te zien als je op 0-0 klikt). Veel maakte dat punt niet uit, want NAC degradeerde dat seizoen naar de Jupiler League. Swerts kreeg in dat duel een rode kaart na een grove charge. NAC had de wedstrijd kunnen, maar Seuntjes kreeg de bal niet in het doel na een goede aanval.

Laatste winst in Arena

De laatste keer dat NAC in de Arena wist te winnen, was in het seizoen 2007/08. Het werd toen 1-3, door doelpunten van Amoah, Ammi en een eigen doelpunt van Vertonghen. Ook in het seizoen 2001/02 wist NAC met 1-3 te winnen in de Arena. Belangrijk detail: NAC was (net als dit seizoen) net gepromoveerd uit de tweede divisie.

Zondag staan twee van de drie jongste selecties van Nederland op het veld. NAC spant ook na de transferperiode de kroon met een gemiddelde leeftijd van 22,9 jaar en Ajax volgt op de voet met een gemiddelde leeftijd van 23,4 op de derde plek.

NAC Breda verloor dit Eredivisieseizoen al acht keer met één treffer verschil; in heel 2017/18 verloor geen team vaker dan negen keer met minimaal verschil.

Huidige vorm

Ajax haalde uit zijn drie laatste competitieduels 7 punten. Er werd thuis van Willem 2 en Feyenoord gewonnen, terwijl er in Utrecht gelijk werd gespeeld.

NAC is in een wat mindere vorm. De laatste twee duels werden allebei met 1-0 verloren. Dat was jammer, omdat er in beide duels meer in had gezeten. Het team van Vreven zou er goed aan doen om Te vrede op te stellen, omdat de spits drie doelpunten betrokken was tegen Ajax. Dat is meer dan tegen elke andere tegenstander.

 

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden