NAC voor het eerst in Categorie 3

Foto: redactie

De licentiecommissie van de KNVB heeft NAC laten weten dat de club voor het eerst sinds de intrede van het Financial Rating System (FRS) is ingedeeld in categorie 3.

De Parel van het Zuiden maakt daarmee de stap naar de hoogste categorie, voor clubs met de meest gezonde financiële huishouding in het betaalde voetbal, zo laat NAC weten. De voor 1 maart jongstleden ingediende halfjaarcijfers van het seizoen 2017/2018 leverde maar liefst 132 punten op, een record voor NAC.

Door de afgelopen jaren gezond financieel beleid te voeren en consequent een ijzeren begrotingsdiscipline vol te houden, was NAC al sinds 2015 een stabiele factor in de tweede categorie van het licentiesysteem van de KNVB. Zelfs de twee seizoenen met lagere inkomsten in de Jupiler League brachten daar geen verandering in. De terugkeer in de Eredivisie levert NAC een dermate positieve boost op dat het nu, bij het tweede meetmoment van dit seizoen, voor het eerst in de clubhistorie de stap naar de gezondste categorie 3 maakt. Het bericht van de KNVB kan als een compliment worden gezien voor de manier waarop de club het jarenlange financiële herstel heeft aangepakt en onderstreept de ontwikkeling die NAC de afgelopen jaren op financieel gebied heeft doorgemaakt.

De toetreding tot de gezondste categorie is een beloning voor iedereen die, op welke manier dan ook, betrokken is bij de Parel van het Zuiden. “Het behoeft geen verdere uitleg dat dit geweldig nieuws is voor alle betrokkenen bij onze club. We werken al jarenlang keihard aan het financiële herstel van NAC, dus dan kun je geen groter compliment krijgen dan deze toetreding tot de derde categorie”, aldus Algemeen Directeur Justin Goetzee. “Het maakt mij ontzettend trots dat we, ondanks alle tegenslagen van de afgelopen jaren, financieel staan waar we nu staan. Dat is natuurlijk te danken aan de ongekende inzet van de gehele organisatie, maar niet in de laatste plaats ook aan iedereen die de club door de jaren heen is blijven steunen. Deze prestatie is het resultaat van het sterke en hechte collectief dat wij met z’n allen vormen.”

Het vizier richt zich, zeker nu handhaving in de Eredivisie zo goed als zeker is, vooral op de toekomst en de verdere doorgroei van NAC. “Na een lange periode te hebben gewerkt aan het financiële herstel, moet de komende jaren vooral de groei van NAC centraal komen te staan. Het is nu zaak om het budget ieder jaar weer een stuk verder op te schroeven en van NAC een stabiele club in de Eredivisie te maken. Uiteraard blijft het afwegen van de financiële consequenties van de keuzes die we maken een belangrijk onderdeel binnen onze werkwijze. Het werken vanuit een gezonde financiële positie blijft immers een van de belangrijkste pijlers in ons beleidsplan.” Bron: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden