“Doordat ik zitski schakel ik mijn handicap uit en kan ik echt in mijn kracht staan!”

Foto:

Voor mensen met een beperking die soms toch op zoek zijn naar een beetje adrenaline, organiseert Breda Actief op zaterdag 16 juni een (zit)skiclinic. Iedereen tussen de 12 en 60 jaar kan twee uur lang mee doen met een kennismaking les in Skidome Rucphen. Ook rolstoel gebonden personen kunnen meedoen in een zitski.

“Zitskiën geeft mij het gevoel van vrijheid en zelfstandigheid. Doordat ik zitski schakel ik mijn handicap uit en kan ik echt in mijn kracht staan. Er is dus geen verschil tussen mij en andere ‘normale’ skiërs op de piste. Sterker nog, het komt ook voor dat ik sneller ben dan valide skiërs! Als ik hen dan inhaal voelje de mensen kijken.” Aldus Pim, die ondanks zijn beperking al jaren fanatiek aan het sporten is, waaronder ook zitskiën.

“Ondanks dat het begin moeilijk is geweest, heb ik altijd plezier gehad in het zitskiën. Het heeft mij ook, voor een deel, gevormd. Het heeft mij namelijk leren omgaan met tegenslagen. Maar het heeft mij ook geleerd om eigen doelen te bereiken, daar aan vast te houden en om in je doelen en jezelf te blijven geloven, ook als anderen daar soms aan twijfelen.”

Twee uur lang sporten in de sneeuw

Op zaterdag 16 juni organiseert Breda Actief in samenwerking met Shos en Skidome Rucphen een skiclinic. Tussen 12.00 en 14.00 uur kan iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking kennis maken met sporten in de sneeuw. Onder begeleiding van skileraren wordt er twee uur langgeskied

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen