Pezen in de provincie: NAC-Konyaspor

Foto: Edwin van den Heijkant

Nog amper een week en dan start de nieuwe voetbalcompetitie in de eredivisie. We naderen het einde van de roerigste periode van het jaar voor de supporter en speler. De hoop op het maken van een transfer.

De voetbalmakelaars buitelen weer over elkaar heen. De telefoons staan roodgloeiend. Supporters reageren op de vele vaak loze geruchten van de komst op een nieuwe speler die het natuurlijk helemaal gaat maken.

Technisch directeuren en trainers reageren op alle mogelijke ingaande en uitgaande transfers. En natuurlijk op de nietszeggende resultaten van oefenpotjes tijdens de voorbereiding. Hoe dichter de start van de competitie nadert hoe zenuwachtiger iedereen in de voetballerij wordt. Waar blijft die keeper nou? Er moet aanvallend toch echt wat bij? En blijft die dragende middenvelder eigenlijk wel komend seizoen?

Op deze warme dinsdagavond de laatste serieuze oefenpot in de regio voor NAC. In Sint Willibrord op het terrein van de plaatselijke voetbalclub Rood Wit ontvangen de Bredanaars de Turkse tegenstander uit Konya. Geen misselijk clubje trouwens. Konyaspor speelt haar thuiswedstrijden in het Konya Büyükşehir Torku Arena, dat een capaciteit heeft van 42.276 zitplaatsen. Het stelde afgelopen seizoen in de Turkse Superlig teleur met een 15deplaats.

De publieke belangstelling voor de oefenpot is serieus in Sint Willibrord.  Al snel wordt duidelijk waarom NAC zo graag haar oefenwedstrijden hier speelt. Het gras is ondanks de hitte van de afgelopen weken mooi groen en kort gemaaid. De sfeer is gemoedelijk en het bier is er goed. De bekende schoonpa van Mitchell te Vrede en voormalig NAC-coach Henk Ten Cate van meldt zich langs de lijn. Ook superscout Piet de Visser wordt gespot en natuurlijk is Pierre van Hooijdonk er want zijn talentvolle zoon Sydney is onder contract bij NAC.

Het NAC van de nieuwe trainer Mitchell vd Gaag begint nerveus. Het is duidelijk dat de ploeg beter moet spelen dan de eerdere potjes tegen met name Sparta en Excelsior. De aanhang maakt zich zorgen maar dat is niet geheel terecht na een verdienstelijke eerste helft. Konya wordt op achterstand gezet door een sterke te Vrede en NAC laat bij tijd en wijle prima voetbal zien. En het heeft eindelijk weer een keeper met uitstraling. Een boomlange beer van een vent uit Montenegro geleend van Manchester City laat zien dat er met hem niet te sollen is.

Na de wissel van de doelman wordt duidelijk waarom deze zo hard nodig is. Zijn jonge Poolse vervanger Karol Niemczycki oogt onzeker en brengt het kwetsbare hart van de Bredase defensie keer op keer in verlegenheid. De Turken maken 2 goals binnen het eerste kwartier na rust en de volgende sof dreigt in de voorbereiding. Gelukkig voor de technische staf richten de ingebrachte jonkies zich op en blijft de schade beperkt.

Na afloop blijft het lang gezellig in Sint Willibrord. De toeschouwers hebben zich vermaakt en hopen op de komst van een aantal versterkingen die ongetwijfeld op komst zijn. Technisch directeur Hans Smulders is nergens te bekennen. Die hangt ergens in een stil hoekje aan de telefoon met een spelersmakelaar over de zoveelste speler die wordt aangeboden…..

Lees meer over NAC Breda

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden