Rollatorloop beleeft vijfde editie

Foto: Ans Janssen

Bewegen is gezond, ook voor ouderen. Met die gedachte in het achterhoofd organiseert Betrokken Ondernemers Breda vrijdag voor de vijfde keer de Rollatorloop. Bijna 200 mensen hebben zich voor de loop – die ouderen moet stimuleren in beweging te blijven – ingeschreven.

Bredanaars en mensen uit de omgeving met een rollator, rolstoel, looprekje of wandelstok worden door de organisatie uitgenodigd om mee te lopen. Om ouderen in groepsverband in beweging te krijgen, wordt een parcours uitgezet vanaf Atletiekvereniging Sprint. Wat volgt is een wandeling van 400 of 1.000 meter op de atletiekbaan en in het Mastbos.

Het evenement wordt muzikaal omlijst door het Seniorenorkest Nieuw Ginneken. Ook treedt het zangduo Tjerry en Mariska op. Na afloop worden de atleten feestelijk onthaald en krijgen alle deelnemers een ‘gouden’ medaille.

De lustrumeditie van de Bredase Rollatorloop wordt gefinancierd en mogelijk gemaakt door de gemeente Breda, de fondsen RCOAK en Grez Mahie, stichting Voormalig Gasthuis, Albert Heijn en Happy Point. Het startschot klinkt vrijdag om 14:00 uur op de atletiekbaan van AV Sprint.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden