Bertens overtuigend langs Flipkens in Peking

Foto: ANP

Kiki Bertens heeft zich overtuigend geplaatst voor de laatste zestien van het tennistoernooi in Peking. De 26-jarige Bredase gunde de Belgische Kirsten Flipkens slechts twee games. In een uur won ze de partij met 6-1 6-1.

Het was voor Bertens pas haar tweede overwinning op Flipkens in zes ontmoetingen, zo meldt het ANP. Eerder dit jaar verloor ze van de Belgische op het gras in Rosmalen en op gravel in Neurenberg. Alleen in 2010 in Torhout boekte ze eerder een zege op Flipkens, haar dubbelpartner vorige week in Wuhan.

Bertens rekende in de tweede ronde in Peking ook al af met de Roemeense Sorana Cirstea, waar ze nooit eerder van won. Ze speelt om een plek in de kwartfinales tegen de winnares van de partij tussen de Servische Aleksandra Krunic en de Tsjechische Katerina Siniakova.

Kiki Bertens is nog in de race voor de WTA finals eind deze maand in Singapore. Ze strijdt met de Tsjechische Karolina Pliskova om deelname die nu een kleine voorsprong heeft.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen