Bertens halvefinaliste na opgave Osaka

Foto: ANP

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals. In haar derde en laatste groepswedstrijd moest de Japanse Naomi Osaka de strijd staken met een bovenbeenblessure.

Op het moment dat Osaka opgaf, had Bertens net de eerste set met 6-3 gewonnen. Bertens had in Singapore haar eerste groepswedstrijd gewonnen van Angelique Kerber uit Duitsland en haar tweede groepsduel verloren van de Amerikaanse Sloane Stephens.

Of Bertens als groepswinnares naar de laatste vier gaat, wordt later duidelijk, zo meldt het ANP. Als Stephens wint van Kerber, dan wint de Amerikaanse de groep. Vorige week was Bertens nog reserve voor de WTA finals. Nu maakt ze kans op een finaleplek op het lucratieve toernooi in Singapore. Deelname aan het toernooi levert haar 151.000 dollar op. De overwinningsbonus van vandaag bedraagt 153.000 dollar. De finalist krijgt 700.000 dollar en voor de winnares ligt 1.850.000 miljoen dollar klaar.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden