Rolstoelbasketbal clinic van Amy Kaijen

Foto: Breda Actief

Voor iedereen die een keer rolstoelbasketbal wil uitproberen of nieuwsgierig is deze sport te leren van een echte wereldkampioen, geeft wereldkampioen Amy Kaijen op 1 juni
een clinic rolstoelbasketbal.

Aanleiding voor de clinic is het EK Rolstoelbasketbal voor vrouwen dat deze zomer in Rotterdam plaatsvindt. Het is een belangrijk toernooi voor de Nederlandse vrouwen. Een plek bij de eerste vier levert de Orange Angels een ticket voor de Paralympische Spelen in 2020 in Tokyo op.

Om de bekendheid van deze sport te vergroten, gaan de speelsters van het Nederlands rolstoelbasketbalteam terug naar de regio waar zij ooit begonnen met de sport rolstoelbasketbal. Zij bezoeken maar liefst 10 verschillende regio’s in Nederland om clinics aan te bieden. Rolstoelbasketballer, wereldkampioen en Bredanaar Amy Kaijen komt daarom naar Breda.
Clinic van Amy Kaijen

De clinic, die georganiseerd wordt door Stichting BEN, Uniek Sporten en Revant, vindt plaats op zaterdag 1 juni van 10.30 tot 12.00 uur in Revalidatiecentrum Revant (Brabantlaan 1, Breda). Iedereen is welkom om deel te nemen: ook mensen zonder een beperking nodigen zij van harte uit om rolstoelbasketbal te komen ervaren. Deelname is gratis en sportrolstoelen zijn beschikbaar. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen