NAC oefent na degradatie tegen Sparta en RKC

Photoshoot NAC - VVV for Breda Loco's
Foto: Creative commons

NAC Breda speelt in de aanloop naar komend seizoen zeven oefenwedstrijden tegen amateur- en profclubs. Met het oog op promotie naar de Eredivisie oefenen de Bredanaars onder meer tegen eredivisionisten Sparta en RKC. De wedstrijden worden gespeeld in juni en juli.

NAC trapt de reeks oefenwedstrijden op 29 juni af met een wedstrijd tegen de Zundertse Selectie. Daarna volgen nog twee onderonsjes met de amateurs van RFC en Madese Boys op 2 en 6 juli.

Belgiƫ
De eerste echte test voor de Parel van het Zuiden is de wedstrijd tegen KV Kortrijk op 13 juli. Deze club acteert op het hoogste niveau van BelgiĆ«, net als de club die vier dagen later langskomt in Breda: KSC Lokeren. Lokeren en NAC zijn geen onbekenden van elkaar: de fans van beide clubs bezoeken al jaren elkaars wedstrijden en ook ‘Clubtopscorer van de Eeuw’ Cyriel Dessers komt er vandaan.

Tests bij eredivisionisten
NAC sluit de oefencampagne af met twee duels tegen Eredivisieclubs: Sparta (20 juli) en RKC (23 juli). Beide clubs wonnen afgelopen seizoen een plek in de Eredivisie via de play-offs. Niet alleen voor de Bredanaars, maar ook voor de Waalwijkers en Kasteelheren een kans om te zien of de selectie genoeg versterkt is voor het nieuwe seizoen.

Het volledige oefenprogramma van NAC is te vinden op de website van de voetbalclub.

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden