Bertens wint van qualifier Bernarda Pera

Foto: Pexels

Kiki Bertens heeft op het WTA-toernooi van Wuhan vroege uitschakeling net kunnen voorkomen. De als zesde geplaatste Bertens, die in de eerste ronde niet in actie hoefde te komen, sloeg zich in China met veel moeite in drie sets langs de Amerikaanse qualifier Bernarda Pera: 3-6 6-4 6-2.

Bertens knokte zich in het duel met de nummer 82 van de wereld terug uit een benarde situatie: ze keek na het verlies van de openingsset in de tweede set tegen een 4-3-achterstand – met een servicebreak – aan. Ze won vervolgens vier games op een rij, ook omdat Pera plots veel afzwaaiers begon te produceren. In de derde set drukte Bertens, bij wie het duidelijk ontbrak aan zelfvertrouwen, door.

Voor Bertens is het de eerste overwinning sinds eind augustus. Na haar uitschakeling in de derde ronde van de US Open wist ze geen enkele wedstrijd te winnen op de toernooien van Zhengzhou en Osaka.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden