Ton Lokhoff stapt direct op bij NAC

Photoshoot NAC - VVV for Breda Loco's
Foto: Creative commons

De stammenstrijd in de top van NAC is verloren door technisch directeur Ton Lokhoff. Hij laat weten direct op te stappen bij de Parel van het Zuiden. In de afgelopen weken is de band tussen hem en trainer Maurice Steijn tot een absoluut dieptepunt gedaald.

Moeizame samenwerking
Even leek het erop dat Steijn zelf zou vertrekken. Hij zou het liefst een transfer maken naar ADO Den Haag en slechts nog wachten op zijn ontslagvergoeding, zo meldde BN DeStem. In de weken daarvoor bleek dat de samenwerking met kersverse TD Lokhoff moeizaam ging. Ze zouden het niet eens zijn over de samenstelling van de ploeg die komend seizoen moet strijden om promotie. Lokhoff zelf leek geen aanstalten te maken om zijn positie op te geven.

Strijdbijl begraven mislukt
Maar de trainer kreeg het voordeel van de twijfel van Raad van Commissarissen: zij riepen dinsdag de kemphanen op om de strijdbijl te begraven. Lokhoff heeft een dag daarna zijn conclusies getrokken. De verschillen van inzicht met de rest van de technische staf zouden te groot zijn. NAC kan na amper twee maanden  alweer op zoek naar een nieuwe TD. De tijd dringt: op 8 augustus staat alweer de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen VVV Venlo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden