Bredase sport- en beweegactiviteiten vindbaar op nieuw platform

Foto: Breda Actief

In Breda zijn er veel sport- en beweegactiviteiten. Toch weten veel Bredanaars niet wat ze precies kunnen doen en waar ze dat kunnen vinden. Daarom is www.actiefinbreda.nl gelanceerd. Op dit platform zijn actuele sport- en beweegactiviteiten vindbaar voor alle inwoners uit Breda.

De kick-off vond deze week  plaats in de bibliotheek van De Nieuwe Veste, in het bijzijn van o.a. wethouder Daan Quaars.

Kick-off

Normaal gesproken is het rustig in de bibliotheek De Nieuwe Veste. Op woensdag 22 september werd daar echter druk gesport. In het bijzijn van genodigden schiet Daan Quaars met pijl en boog in de roos; dit was het startsein voor de livegang van het platform www.actiefinbreda.nl. Vanaf nu kunnen alle inwoners uit Breda hier actueel sport- en beweegaanbod vinden, zowel stedelijk als bij hen in de buurt. Sport- en beweegaanbieders uit Breda vergroten zo hun zichtbaarheid.

 Aanleiding

“We lanceren het platform natuurlijk niet voor niets”, vertelt projectleider Joan Kuipers. “Uit onderzoek blijkt dat inwoners op zoek zijn naar passende sport- en beweegactiviteiten maar het niet kunnen vinden. Ook kwam uit adviestrajecten en een enquête naar voren dat sport- en beweegaanbieders graag hun zichtbaarheid willen vergroten en nieuwe leden willen werven.” Actief in Breda is een samenwerking tussen Breda Actief, de gemeente Breda, MOOIWERK en Zorg voor Elkaar Breda.

Campagne

De komende weken wordt in heel Breda aandacht gevraagd voor het nieuwe platform. De unieke beelden tonen sport- en beweegactiviteiten op bijzondere Bredase locaties. Zo is bijvoorbeeld te zien hoe iemand in het aquarium bij de lokale Chinees duikt en wordt er gestept in het Chassé Theater.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden