BredaGym tekent contract nieuwe accomodatie

Foto: BredaGym

BredaGym heeft het huurcontract voor de nieuwe trainingsaccommodatie in de Raaimoeren ondertekend.

BredaGym neemt in Breda een prominente rol in op het gebied van de sporten die worden aangeboden bij de KNGU. Niet alleen de turnsport is hierbij belangrijk, maar ook takken zoals Freerunning, Acrogymnastiek, Trampolinespringen, bodyfit en sport-extra voor kinderen met een motorische beperking. Om de ambities van de vereniging waar te kunnen maken, is Bredagym al jaren in overleg met de gemeente Breda om een ‘eigen’ turnhal te realiseren.

Verspreid

Tot dit seizoen zat Bredagym door vrijwel heel Breda verspreid in verschillende hallen om daar met selectie- en recreatie gymnasten te kunnen sporten. De ene hal is beter geschikt als de andere. Zo is de turnhal in Prinsenbeek een prima locatie, maar die moet helaas worden gedeeld met een andere vereniging. Alle andere hallen nemen het probleem met zich mee dat er bij het begin en op het einde van de les toestellen klaar moeten worden gezet en weer worden afgebroken. Hierdoor gaat kostbare tijd verloren, wat voor de gymnasten vervelend is en zeker niet effectief. Daarnaast zijn de huidige accommodaties onvoldoende om op het hoogste niveau te kunnen opereren.

Akkoord over verbouwing

Op 23 april 2015 heeft de gemeente een positief besluit genomen over het verbouwen van gymzaal de Raaimoeren tot trainingsaccommodatie voor Bredagym. De verbouwing is inmiddels in volle gang en loopt volgens planning. Aannemingsbedrijf de Wit werkt in de vakantie door om de turnhal op tijd gereed te hebben voor het nieuwe seizoen. Het ziet er dus naar uit dat Bredagym het volgende seizoen meteen na de vakantie ook gebruik kan gaan maken van deze mooie, nieuwe hal voor onze leden.

Modern

Hoofdtrainer Chantal Jorna van Bredagym is nauw betrokken geweest bij de voorbereidingen voor de inrichting van de trainingsaccommodatie. Met haar jarenlange ervaring als topsporter en trainer weet zij precies waar een goede trainingsaccommodatie aan moet voldoen. Zo zijn in de trainingshal boven alle toestellen elektrisch verstelbare gordels opgenomen om beveiligd te kunnen trainen. Daarnaast beschikt de hal over een hydraulisch verstelbare kuil om veilig in te kunnen landen bij het trainen van sprongen. Hiermee wordt de trainingshal van Bredagym de modernste en best ingerichte trainingshal van Breda.

Bredagym is blij dat de jarenlange inspanningen om tot een eigen trainingsaccommodatie te komen nu worden beloond. Een resultaat van goed overleg en nauwe samenwerking tussen de vereniging en de gemeente Breda.

Huurcontract

Donderdag 23 juli heeft Bredagym (voorzitter Pieter Delacourt) en de gemeente Breda (wethouder Bernie van den Berg) in bijzijn van de KNGU het huurcontract voor de nieuwe trainingsaccommodatie in de Raaimoeren getekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden