NAC Breda nog niet op stoom voor competitiestart vrijdag

Foto: Publiek domein

De focus ligt bij NAC op een glorieuze terugtocht naar de eredivisie in 1 jaar. In de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen Volendam komende vrijdag loopt het evenwel nog niet. De broodnodige doelpuntenmachine (“spits die er 20 maakt”) is er nog steeds niet,¬†omdat de Jupiler League niet aantrekkelijk is.

Er wordt dan ook nauwelijks gescoord tegen gelijkwaardige tegenstanders, terwijl de tegenstanders het net van Jelle ten Rouwelaar wel weten te vinden. Voeg daar nog aan toe dat Joeri de Kamps zelfs in vakantietijd zijn verzameling gele en rode kaarten op peil houdt, en de cirkel is rond. Er is nog niet veel veranderd ten opzichte van het vorige seizoen.

Gelukkig kent de voetballerij ook zijn eigen wetten. De voorbereiding is niet heilig, en een goed team moet ook de tijd krijgen om te groeien. Maaskant wekt de indruk dat hij weet waarmee hij bezig is en er zijn enkele goede spelers bijgekomen. De supporters hebben het meeste vertrouwen in Ronnie Stam. Vertrouwen in het team moet echter nog groeien. De warmbloedige supportersschare van NAC leeft al enkele jaren tussen hoop en vrees, en uit dat door vooral veel kabaal de maken en te zorgen voor electriciteit op de tribunes. Ook komende vrijdag zal de ploeg de supporters weer hard nodig hebben, voor een broodnodige overwinning. Om van begin af aan stevig in het zadel te komen als titelkandidaat is het avondje NAC een mooi pluspunt. Voor het vertrouwen in de titel moet er nog wat opbouwwerk verricht worden.

Voor komende vrijdag: Succes NAC!

Meer over NAC Breda

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden