Start en finish Eneco Tour in Breda

Foto: Eneco Tour

Viviani start dinsdag in Breda in de witte leiderstrui. Danny van Poppel zal vertrekken in de rode puntentrui hoewel ook Viviani ook in dat klassement bovenaan staat.

De Italiaan Elia Viviani van Team Sky heeft maandag de eerste etappe van de Eneco Tour gewonnen. Het was een rit over Fries grondgebied met start en finish in Bolsward. Viviani hield in de massasprint de Nederlander Danny van Poppel en de Luxemburger Jean-Pierre Drucker achter zich. Ook toppers als Tom Boonen, Sebastian Langeveld, Niki Terpstra, Lars Boom, Lieuwe Westra en Philippe Gilbert maken deel uit van het peleton.

De Eneco Tour is de eerste koers uit de WorldTour waarin de zogenoemde gouden kilometer wordt toegepast; op ruim 20 kilometer voor de finish zijn bij drie kort op elkaar volgende tussensprints bonificatieseconden te verdienen. Het experiment kende een geslaagde première in de Ronde van België eerder dit jaar. De tour duurt tot en met zondag en heeft donderdag in Hoogerheide een individuele tijdrit.

Slinger rond Breda

Na de start bij het Chasséveld om 12.20 uur rijden de renners een rondje van 17,7 kilometer naar Ulvenhout en weer terug. Vervolgens krijgen ze een 97,8 kilometer lange slinger rondom Breda voor de wielen. De 2e etappe van de Eneco Tour 2015 eindigt ten slotte met een tweede keer een ronde Breda – Molenshot – Ulvenhout – Breda, beide keren goed voor 29,8 kilometer. Net als de start is de finish (rond 16.30 uur) bij het Chasséveld.

Kijk voor meer informatie over de Eneco Tour op de officiële website (de routekaart) en op de facebookpagina van Breda Wielerstad. De Eneco Tour is te volgen op Sporza en Eurosport.

Lees meer

Eneco Tour in Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden