3-0 winst van NAC op Jong AJAX geeft opluchting

Iedereen met een NAC hart haalde opgelucht adem. NAC heeft zijn eerste overwinning in de Jupiler League binnen en speelde bij vlagen attractief voetbal. Sjoerd Ars gaf zijn visitekaartje af en tilde het hele elftal naar een hoger niveau.

Het spel van NAC tegen Volendam en Eindhoven was voor veel supporters aanleiding om in de gordijnen te vliegen. Tegen Ajax 2 was het vooral in de eerste helft beter, doordat de ploeg van Maaskant geconcentreerd speelde. Daarnaast werden de specifieke kwaliteiten van Naah, Brands, Ars en Seuntjens goed zichtbaar. Mats Seuntjens, die eerder vorige week nog de volle laag over zich heen kreeg door een op de persoon gerichte ingezonden brief, liet zien dat hij voor NAC van waarde is. Met een bekeken schuiver maakte hij in de 21e minuut de 1-0. In de 30e minuut speelde hij na een mooie versnelling vanaf links de bal met “buitenkantje rechts” hard in, waarna Ars de bal kon kaatsen op Brands. Kevin Brands vlamde de bal vervolgens meedogenloos in de kruising. Maar het mooiste moment was toch de 45e minuut. Bij een corner voor NAC en het gebruikelijke tumult, geduw en getrek bleef Ars rustig rond de penaltystip staan. Alsof hij vooraf al wist dat de bal daar precies op zijn voorhoofd zou komen. En zo geschiedde. NAC heeft eindelijk weer een spits met torinstinct en daadkracht! Eerste goal Ars voor NAC! En er gaan er nog meer volgen….

Sjoerd Ars bewijst zijn waarde voor het team

De roep om een spits werd door niemand zo frequent en luid de ether in geslingerd als door Robert Maaskant. En vandaag bleek zijn gelijk. Door de positie van Ars in het elftal, werden vooral in de eerste helft de contouren van de speelwijze die Maaskant wenst, zichtbaar. Sjoerd Ars etaleerde meer dan torinstinct alleen. Hij speelde bekeken, liet zich op tijd zakken, verraste met zijn loopacties, en gaf het team in zijn geheel een fikse impuls. Seuntjens, Brands en Verbeek konden hun ballen kwijt en kregen meer ruimte voor creatieve inbreng, dan de afgelopen weken. Dingsdag kon enkele malen zijn goede lange pass kwijt aan de “op tijd vertrekkende” Ars, en vooral het middenveld speelde minder gedrongen dan voorheen. Naah liet weer van zich spreken. Onvermoeibaar was de Ghanees bepalend in de wedstrijd. Kappend, draaiend was hij continue op zoek naar de vrije man. Dat hij dan wel eens de verkeerde kant op draait in zijn enthousiasme, is hem vergeven. Typische NAC speler die een publiekswissel verdiende en die van Robert Maaskant ook kreeg.

NAC Kampioenskandidaat?

Tegen een matig Jong Ajax, dat alleen in Abdelhak Nouri een uitblinker kende, heeft NAC effectief gespeeld en weinig weggegeven. Jong Ajax kwam enkele malen dichtbij ten Rouwelaar, maar wist voor weinig gevaar te zorgen. Johan Cruyff zou zeggen:”Als je niet tussen de palen mikt, kun je ook geen goal maken”. De tweede helft was, op een geweldige om zijn as draaiende Hooi in de 89 minuut na, weinig florissant. NAC controleerde de “doodgebloede” wedstrijd, en de supporters vlogen in de gordijnen van geluk om zoveel weelde. Dordrecht is voor komende maandag een sterkere tegenstander. NAC kan dan laten zien dat ze een rol van betekenis kunnen gaan spelen, door de stijgende lijn van vandaag door te zetten.

Is NAC kampioenskandidaat? Durf eens nee te zeggen. Of is het te vroeg? Maandag weten we meer. Breda Nieuws is weer van de partij.

Wie was voor bij jou de man van de wedstrijd ofwel de Parel v/d Week? Laat het ons weten als reactie op dit verslag of op de Facebook pagina’s van Breda Nieuws of de Parel van het Zuiden.

 

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden