Broersen blij met vierde plaats op zevenkamp

https://www.youtube.com/watch?v=eDjcBSHV0Xk

Nadine Broersen liet op de afsluitende 800 meter een medaille op de zevenkamp uit haar handen glippen, maar toch was de meerkampster van AV Sprint blij met haar vierde plaats bij de WK atletiek in Peking. ,,Ik durfde er zaterdag na de eerste dag niet eens aan te denken. Feitelijk heb ik het op de 200 meter verprutst en ik heb geen verklaring waarom het toen niet goed ging”, aldus Broersen.

Na de eerste dag stond de wereldkampioene indoor (vijfkamp) zevende, maar zondag werkte ze zich op naar de tweede plaats na het zesde onderdeel, het speerwerpen. ,,Ik wist dat ik op de 800 meter bij de Letse Ikaunice moest blijven om derde te worden. Dat lukte deels, maar in de laatste 100 meter kon ik echt niet meer.”

,,Het was een belachelijk zwaar toernooi”, vond Broersen. ,,Zaterdag kon ik om 11 uur ‘s avonds naar bed en om kwart voor zes stond ik er zondagmorgen weer naast. Dat had iedereen natuurlijk, maar volgend jaar op de Olympische Spelen in Rio is het net zo en daar zal ik me meer op moeten voorbereiden.’’

De 25-jarige atlete sukkelde in aanloop naar de WK met een enkel- en voetblessure. In Peking had ze er geen last meer van. ,,Ik ben vooral blij dat het hordelopen en hoogspringen weer goed gingen. Ik ben niet op mijn oude niveau, maar toch goed.”

De gouden medaille ging naar Jessica Ennis-Hill (29). Dankzij een sterke 800 meter legde de Canadese Brianne Theisen Eaton beslag op het zilver en de Letse Laura Ikauniece-Admidina pakte het brons.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen