Nadine net naast het podium bij WK

Een beetje een dubbel gevoel hield Nadine Broersen wel over aan haar 4e plaats op de meerkamp bij het WK in Beijing. Natuurlijk ging ze voor een medaille, maar Nadine is realistisch genoeg dat de voorbereiding niet optimaal is geweest en ze met name daardoor op de loopnummers net wat inhoud te kort kwam.

nadine anoek wk 15

Het goede is dat de wegnaar Rio leidt en met een goede winter te gaan, ligt daar haar grootste doel.
Anoek Vetter had net voor dit WK nog serieuze twijfels over deelname, was dus niet 100% fit en leverde toch een mooie 12e plaats af.
Hun wedstrijd begon voor allebei met een redelijke horde in resp 13,55s en 13,61s. Nadine kon weer pijnvrij springen bij hoog en is met 1.86m weer op de goede weg. Voor Anouk is 1.77m goed. De kogel ging daarna bij Nadine erg goed met 14.59m, Anouk zat met 14.24m ook over de 14m, maar haar pr is over de 15m. Het laatste onderdeel op de eerste dag, de 200m, werd de bottleneck voor Nadine; ze startte goed, maar kon het niet vasthouden, haar reactie net na de finish zullen we hier maar niet herhalen. 25,41s viel heel erg tegen. Ook Anouk bleef met 24,83s onder haar kunnen.nadine anouk ver wk 15
De tweede dag sprongen beide dames over de 6m, 6.20m voor Nadine en 6.11m voor Anouk. Beiden stegen weer in de tussenstand. Het voorlaatste nummer, speerwerpen, ligt onze oranje heldinnen wel. Nadine knalde er een goede 53,52m uit en Anouk kwam tot 51.78m. Dit was voor beiden weer een sprong omhoog.
Nadine stond nu voor de afsluitende 800m 2e, maar wat lag het dicht bij elkaar. Helaas was haar 800 meter niet goed genoeg om een podiumplaats vast te houden en werd ze met een puntentotaal van 6401 vierde. Anouk zakte met haar 2.23,71 weer een beetje maar is meer dan tevreden dat ze haar meerkamp af heeft kunnen maken.

nadine wk 15 na 800
Tussen de SPRINT dames in werd een 3e Nederlandse meerkampster, Nadine Visser, knap 8e. Dat oranje overduidelijk aanwezig was, mag duidelijk zijn.
Dames, jullie hebben SPRINT aan de buis gekluisterd gehad. Proficiat met de resultaten en we wensen jullie alle succes met de route die moet leiden naar successen in Rio.
Foto’s: Atletiekunie/Erik van Leeuwen

Bron: AV Sprint (zie website) | Altijd op de hoogte van het laatste Bredase sportnieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen