1e dag eredivisie tennis: Salland – de Lobbelaer

Wedstrijdverslag van de 1e dag eredivisie tennis: Salland tegen de Lobbelaer.

Angelique van der Meet heeft naar verwachting – maar wel met ere – verloren van Richèl Hogenkamp: 6-1, 2-6, 6-2 voor Richèl.
Chayenne Ewijk bewijst dat ze nog steeds klasse heeft maar op conditie? verliest van Terheijdense Bibiane Weijers: 4-6, 6-3, 6-1 voor Bibi.
(wat laat constateer ik dat er livestream is (1e HE), en haak in op 3-3 1e set Thiemo de Bakker tegen Jesse Huta Galung, zie nog nèt dat Jesse zijn service verliest waardoor zijn eerdere break op de service van Thiemo weer ongedaan is).
Thiemo wint zijn service en Jesse ook: 4-4. Dan breekt Jesse opnieuw de service van Thiemo: 5-4. Jesse serveert de set professioneel uit: 6-4.
Direct breekt Jesse de service van Thiemo. Jesse komt op 0-40 maar haalt 5 punten achter elkaar: 2-0 voor Jesse.
Weer een slechte game voor Thiemo: 3-0.
Jesse laat zijn service overmacht gelden: 4-0.
Nu speelt Jesse een slordige game en wordt het 4-1, maar Jesse serveert weer makkelijk naar 5-1.
Op matchpoint (voordeel voor Jesse) slaat hij een tweenie, maar uit: 5-2. Thiemo slaat in zijn service game een makkelijke smash uit (de zoveelste smash die geen punt wordt). Weer een matchpoint voor Jesse die hij slordig mist. Op deuce slaat Thiemo een bal op de buitenste netpaal die in valt, maar die telt niet mee als er single palen staan, dus fout en weer (de laatste) matchpoint die Jesse verzilvert door een uitzwaai van Thiemo.
Tennis blijft een grillige sport, zal Thiemo op ATP-niveau hoger staan (134 tegen 211), hij zal altijd moeite hebben met het spel van Jesse.
De superieure service van Jesse en zijn goede spreiding kunnen nauwelijks gecompenseerd worden door het goede voetenwerk en de slimme balletjes van Thiemo, en dat blijkt ook wel uit hun onderlinge strijd waarin Jesse 4 keer won en Thiemo 1 keer (ITF).

De enkelspelen zijn klaar, Bredase Matwé Middelkoop heeft voor een verrassing gezorgd door van Boy Westerhof te winnen! (met 6-3, 7-5). Matwé staat 322 ATP punten lager op ATP 542) en concentreert zich dit jaar vnl. op de dubbel met Wesley Koolhof (waar hij 27 mei tegen mag spelen). Voor Salland nogal zuur als je Nationaal nrs. 3 en 4 opstelt en allebei deze enkelspelen verliest.
Tussenstand: 3-1 voor de Lobbelaer!

Herendubbel tussen Thiemo de Bakker-Boy Westerhof tegen Jesse Huta-Galung-Matwé Middelkoop.
Eerste set gaat gelijk tegen elkaar op met ieders service behoud, leuk om te zien tot 5-5 waarna Jesse een ietwat matigere servicegame heeft en Matwé wat aan het net mist: 5-6.
Thiemo serveert 0-30, maar ze halen het op en met wat geluk 7-5.
Matwé mist gelijk zijn service game waarna het wat gênant 5-0 wordt voor Salland. Na een service break en de service van Jesse wordt het nog 5-2, Thiemo verliest zijn service na heel wat deuces, 5-3.
De spirit komt er weer in, en Matwé wint zijn service agressief: 5-4.
En dan gaat de wedstrijd toch nog als een nachtkaarsje uit: 6-4.

Ook de damesdubbel wordt op het nippertje verloren:
Richèl Hogenkamp-Chayenne Ewijk tegen Angelique van der Meet-Bibiane Weijers: 3-6, 6-1, 7-6..

Einduitslag 3-3, een uitslag die van te voren ook bij de bookmakers had kunnen gelden.

Bekijk de tussenstand en de uitslagen in de Eredivisie.

Bron: TennisinBreda op Facebook

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden