Onderzoek: Sportvereniging of datingsite?

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is er vorig jaar door het Mulier Instituut onderzoek gedaan naar de maatschappelijke betekenis van breedtesport. Hieruit is onder andere gebleken dat de sportvereniging een plaats is waar mensen hun liefdespartner ontmoeten. Zes procent van de gehele Nederlandse bevolking heeft zijn of haar partner via de sportvereniging ontmoet. Daarmee is de sportvereniging de grootste huwelijksmarkt na school, werk, via vrienden en uitgaan.

Wil je meedoen aan een enquête?

In vervolgonderzoek wordt geprobeerd de achterliggende mechanismen te ontdekken, door een antwoord te vinden op de volgende onderzoeksvraag: “Wat is de invloed van de mate van aanwezigheid van potentiële partners op het ontstaan van relaties op of rond het sportveld?” Daarnaast wordt gekeken naar vriendschappelijke sociale relaties opgedaan via de sportvereniging. Het onderzoek is ook gericht op mensen die hun partner niet via de sportvereniging ontmoet hebben. Ook dit onderzoek wordt uitgevoerd door het Mulier Instituut, in samenwerking met de gemeente Breda.

De vragenlijst
Vul de vragenlijst in via deze link. Het invullen kost je ongeveer 10 minuten.
Leden van 18 jaar en ouder behoren tot de doelgroep van dit onderzoek.
Vanzelfsprekend is deelname hieraan volledig anoniem en vrijwillig. AV SPRINT krijgt geen inzage in de uitkomsten, het doel is wetenschappelijk onderzoek waar AV SPRINT een bijdrage aan wil leveren.

Bron: AV Sprint (zie website) | Altijd op de hoogte van het laatste Bredase sportnieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden