Brabants primeur in Breda op gebied van trainen

Foto: BoxingYoga

BoxingYoga™ is ontstaan in een boksclub in London. De eigenaar van de club Matt Garcia ontdekte dat de boksers iets extra’s nodig hadden in de trainingschema om goed te kunnen presteren. En om blessures te voorkomen en sneller te genezen. In eerste instantie had hij yoga in gedachten, maar was bang dat de boksers niets voor de traditionele technieken zouden voelen.

Samen met de hulp van een zeer ervaren yoga docente Kajza Ekberg ontwikkelden zij BoxingYoga™ als trainingssysteem. Het hedendaagse trainingsformule is tot stand gekomen door o.a. fysiotherapeuten,yoga en boks professionals.

BoxingYoga™ zijn lessen van 60 minuten waarin bokstechniek gecombineerd wordt met traditionele yoga poses. In de lessen wordt er rekening gehouden met de vaardigheden,balans en spiergeheugen van de boksers. De klas heeft 4 fases: 1. warm-up, 2. kracht, 3. mobiliteit en 4. cool-down. Onder begeleiding van een BoxingYoga™ coach en passende muziek doorloop je de 4 fases in 12 rondes in een continue flow.

Voor iedereen

De focus van de training ligt op het uitvoeren van gestroomlijnde bewegingen om de sportprestaties te verbeteren. Bij een bokstraining werk je veel aan vaardigheden, snelheid, uithoudingsvermogen en kracht. BoxingYoga™ voegt daar flexibiliteit toe waarmee ze onderscheiden van gewone bokstraining. Om het toegangelijk te maken voor iedereen zijn bepaalde yoga tradities, zoals chants en termen in het Sanskriet achterwege gelaten.

Meedoen

Bredase Ring in Breda is gastheer voor een workshop BoxingYoga™. Dit wordt op vrijdag 2 oktober gehouden. Boks of yoga ervaring is niet nodig, iedereen kan en mag meedoen.
Aanmelden kan hier. Witl u meer informatie over BoxingYoga™, kunt u terecht bij Froukje Heres. Zij is de BoxingYoga™ coach van Nederland. U kunt haar bereiken via mail of via telefoon : +31(0)657337631

'

Reacties

article
67762
BoxingYoga™ nu ook in Nederland
BoxingYoga™ is ontstaan in een boksclub in London. De eigenaar van de club Matt Garcia
https://breda.nieuws.nl/sport/67762/brabants-primeur-in-breda-op-gebied-van-trainen/
2015-09-24T22:47:29+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2015/09/24221012/round2_jab_boxers_.jpeg
boksen, BoxingYoga, Bredase Ring, yoga
Sport