Geen man overboord na 6-4 nederlaag Belcrum 1

Foto: flickr

Het tot nu toe geweldig draaiende Heren 1 heeft afgelopen zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het Rotterdamse 21-up trok uiteindelijk de 6-4 overwinning naar zijn kant na een uitermate spannende wedstrijd.

Als trotse koploper reisden de Bredanaars af naar Rotterdam. Met negen punten los van hun concurrent hadden ze al het recht om vol vertrouwen de wedstrijd in te gaan. ‘’Het voordeel aan een voorsprong van negen punten is dat je een nederlaag kan veroorloven.’’ Zei kopman Jansen, die nog altijd op 100% staat. ‘’Maar we gaan hier absoluut naartoe om resultaat te boeken.’’ Slaats viel deze wedstrijd voor het eerst uit waardoor Jansen, Schoën en Gimbrere de mannen waren die het vandaag moesten laten zien.

Belcrum behoudt koppositie

De dag begon goed voor Heren 1. Jansen beet het spits af en deed dit op voortreffelijke wijze. Ibrahim Yildizlar maakte het de routinier lastig, maar daar bleef het dan ook bij: 0-1. Dit betekende dat Belcrum, ongeacht de uitslag, de koppositie zou behouden. Het tweede grote talent van 21-up mocht het daarna opnemen tegen Schoën. Emanuel Martins Ferreira was helaas te sterk voor de meestal degelijk spelende Schoën. Gimbrere begon de volgende pot ontketend. Zijn tegenstander kon amper in zijn spel komen waardoor Tommy met 2-0 en 10-4 voor kwam. Op onvoorstelbare wijze wist hij het uit handen te geven waardoor Rahim Goedar aan het langste eind trok: 2-1. Ook de dubbel werd geen succes. Dit betekende een 3-1 voorsprong voor 21-up.
Het vervolg van de wedstrijd was zeer spectaculair, alleen vielen vier van de vijf 5-gamers Rotterdamse kant op. Gimbrere verloor met goed spel van Yildizlar maar won verdienstelijk in vijven van Ferreira. Jansen bleef zoals altijd constant en had weinig moeite met zijn laatste twee potten waardoor hij nog steeds 100% speelt. Schoën kon zich niet meer herpakken en verloor alles.

Op naar volgende overwinning

Deze 6-4 nederlaag betekent dat het gat met de nummer 2 nu gekrompen is naar zeven punten.
‘’Een spektakelstuk van ruim vijf uur viel helaas niet onze kant op. Als het allemaal iets meer mee zat, had het zomaar onze kant op kunnen vallen.’’ Zei Gimbrere. ‘’Feit is dat je nog steeds bovenaan staat en uiterste focus de rest van het seizoen een must is.’’
Zaterdag 17 Oktober neemt Heren 1 het op tegen middenmoter Westa. De wedstrijd zou eigenlijk de 24e gespeeld worden, maar wegens enkele omstandigheden is het verplaatst. Een overwinning is het enige dat telt in deze wedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen