Donaties gezocht voor Europacup

SPRINT-damesploeg
Foto: Damesploeg SPRINT

De damesploeg van Sprint heeft zich afgelopen juni, door een overwinning tijdens het NK voor clubteams, geplaatst voor de Europacup in Turkije. Atleten van Sprint hebben zich vaker gemeten met de Europese en wereldtop, maar niet eerder heeft SPRINT als clubteam meegedaan aan deze competitie.

De grootste atletiekvereniging van Nederland heeft laten weten een bijdrage aan deze buitenlandse wedstrijd te willen leveren. Dat bedrag is echter onvoldoende om het budgettair rond te krijgen om met sporters en begeleiding in Turkije van start te kunnen. Het minimum bedrag is 12.000 euro waarmee onder meer de vliegtickets, verblijf en lokaal transport betaald kan worden. Mocht er meer ingezameld worden, dan geeft het de ploeg extra mogelijkheden zoals het meenemen van eigen speren en polsstokken.

Meerdere inzamelingsacties

Op 21 november is er een bootcamp gegeven, vanavond vindt er een bingo plaats en op meerdere momenten worden de heerlijke flessen wijn van Aarts Wijnen verkocht. Ook tijdens de bingo en  3 & 5 december wordt taart en wijn verkocht. Tijdens de nightrun op 27 december worden onder andere flessen wijn, warme wafels en taart verkocht. Bedrijfssponsoren zijn inmiddels binnen die een plek krijgen op het t-shirt.

Volgende week gaat de RopaRun (team Sprinters) aan de slag voor hun eigen inzamelingsactie. Uiterlijk 31 cecember wordt richting de vereniging aangegeven of het benodigde bedrag 99,9% zeker haalbaar is. Wanneer de donaties tegenvallen laat de damesploeg in een reactie weten  “Mocht tegen die tijd het bedrag nog niet binnen zijn, dan gaan we uiteraard weer verder met cake en andere lekkernijen bakken, wijn  verkopen, en desnoods auto’s wassen.”

Stichting Europacup atletiek Breda

Vanwege de inzameling is er een stichting opgericht. Elk bedrag is van harte welkom, waarmee sportief succes in Turkije een stap dichterbij komt. Wil jij je naam en eventuele boodschap vermelden bij de donatie? De damesploeg kan je dan op een passende wijze bedanken.

  • ABN AMRO-Breda: NL34ABNA0504524399
  • Stichting Europacup atletiek Breda
  • KvK-nummer: 64235572
  • Contact: [email protected] / 06-12252694

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden