Wisselende resultaten bij competitieploegen Sprint

Na alle euforie rondom het kampioenschap van onze damesploeg is het tijd om eens te kijken hoe al onze andere competitieploegen de voorrondes afgesloten hebben.

Grootste domper is de rechtstreekse degradatie van de eerste herenploeg van de 1e naar de 2e divisie. Na twee wedstrijden leek het er nog op dat de ploeg minimaal de promotie/degradatiewedstrijd zou halen. In de 2e divisie horen zij niet thuis, dus laten we hopen dat het volgend seizoen de neuzen allemaal dezelfde kant op staan en de combinatie van erg jong, good oldies en een paar toppers genoeg is om weer direct te promoveren.
Bij de AB junioren zien we in september ook alleen maar de Meisjes A terug bij het NK teams voor junioren/de B finale. Deze jonge dames zijn als 3e door naar het NK teams. De sterkte van dit team in de breedte is bekend, toch wil ik dit keer speciaal Julie Dingen en Sanne Haanen met naam noemen omdat zij de ploeg ‘gered’ hebben doordat er pas op het allerlaatste moment werd opgemerkt dat er ook een hinkstapspringster nodig was. De uitdaging voor deze ploeg wordt een podiumplaats in september.
De CD junioren maakten het dit jaar erg spannend.
De meisjes C en D moesten weliswaar passen en meten bij de derde wedstrijd, maar haalden als 9e en 11e de landelijke finale.
De C jongens lieten karakter zien, door na een misverstand in de eerste wedstrijd, zich in de tweede en derde wedstrijd zo sterk te verbeteren dat op de valreep alsnog de 12e plaats werd gehaald. En heren, dan begint iedereen weer met 0 punten! Ook hier 2 namen: Daan Hoogers en Sander Doodewaard namen de ploeg op sleeptouw door voor enorm veel punten te zorgen. Daan met 15.54s op de hrd, 1.70m hoog en de 4x100m. Sander met 15,61s op de horden, 2.13,30!! op de 800m en ook de 4x100m. Neemt niet weg dat elk puntje goud waard was en alle jongens meer dan lof verdienen voor hun inzet.
Helaas gaven de D jongens in de derde wedstrijd een vrij zekere finale plaats uit handen. Erg veel afmeldingen zorgden ervoor dat de ploeg bij lange na niet zo sterk was als ze kunnen zijn.
Opmerkelijk in het geheel is dat de jongens en herenploegen bij Sprint een boost nodig hebben. Laten we met zijn allen hopen dat er in 2016 weer goed getrainde en gemotiveerde heren- en jongensploegen aan de start staan.
De ploegen die wel de finales in september hebben gehaald wensen we natuurlijk heel veel succes.Sander Doodewaard

Bron: AV Sprint (zie website) | Altijd op de hoogte van het laatste Bredase sportnieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden