NAC pakt belangrijke punten tegen Eindhoven

Een hartstochtelijk NAC liet de toeschouwers in de eerste helft de vrieskou even vergeten. Goed voetbal en strijdlust zorgden voor een levendig duel. Pedro vertolkte de hoofdrol. Ook in de mindere tweede helft drukte hij zijn stempel op de wedstrijd met een twijfelachtige rode kaart. De punten bleven echter in Breda omdat Eindhoven nauwelijks uit zijn schulp kwam.

NAC begint met overtuiging en teamgeest

NAC had er zin in. Veel scherpte in de duels en bij vlagen mooi combinatievoetbal beloofden een mooi avondje NAC. Pedro hield bij twee corners zijn hoofd koel en scoorde in de vierde en achtste minuut met een bekeken kopbal. Na deze comfortabele 2-0 ging iedereen er eens goed voor zitten. NAC voerde de druk op en speelde veel over de vleugels. Vooral de knappe crosspasses van Matic zorgde voor verrassende openingen. Eindhoven stond erbij, en keek ernaar. De ploeg had de angst in de benen na de snelle 2-0 en kwam in balbezit nauwelijks aan opbouwen toe. Brands kwam goed uit de verf, doordat hij vaak over de grond in de combinatie aangespeeld werd. In de 23 e minuut zette hij de kroon op de eerste helft door vanaf twintig meter laag in de hoek te schieten met een prachtige curve, Na de 3-0 bleef NAC het betere van het spel houden met enkele goede mogelijkheden. Eindhoven had pech toen een stuiterend schot op de paal belandde (37′).

NAC neemt gas terug na rode kaart

NAC begon de tweede helft fel met enkele goede kansen voor Matic (48′ op de paal) en Dingsdag (50′ van dichtbij over). In de 58e minuut kreeg Pedro rood na vasthouden in het strafschopgebied. Caenepeel scoorde uit de strafschop die hieruit volgde de 3-1. Eindhoven wilde nog wel aandringen, maar was niet bij machte om nog iets uit het vuur te slepen in Breda. NAC controleerde de wedstrijd met tien man en was bij de spaarzame uitbraken te slordig om nog gevaar te kunnen stichten voor de goal van Swinkels. Hoewel Jelle ten Rouwelaar op het einde van de wedstrijd nog twee keer aan de bak moest bij acties van Caenepeel (84′) en invaller Koc (87′), bleef het 3-1.

NAC is 2016 goed begonnen met twee winstpartijen op directe concurrenten Volendam en Eindhoven. Omdat VVV verloor bij Top Oss komt de tweede plek voor de Parel in het vizier. De ploeg oogt fit en heeft de potentie om te groeien.