Zwalkend NAC valt door de mand tegen Ajax jonkies

NAC kon belangrijke zaken doen in de race om de titel na het puntenverlies van Sparta en VVV. De wil en uitstraling om dit te verwezenlijken waren alleen in de laatste tien minuten te zien.

Een verbijsterend zwak NAC schoot in de eerste helft schromelijk tekort. Er werd, met uitzondering van Seuntjens, nauwelijks iets in voorwaartse richting op de mat gelegd. Jong Ajax kan tikken en had met een uitstekende Nouri de leider die het spel langzaam naar zich toe trok. Dit leidde na rust tot twee doelpunten in korte tijd van Cerny (52′) en de Jong (56′) na een prachtige combinatie. Ook daarna waren de kansen voor Jong Ajax, totdat Brands in de 25e minuut de 2-1 maakte uit een penalty. Ars en Naah kwamen in de ploeg en NAC werd eindelijk wakker. Naah, Brands (op de paal), Matic, Suk, Lazic en Ars kregen de bal echter niet tussen de palen. Vooral door uitstekend keeperswerk van Osana. Het bleef 2-1 waardoor Jong-Ajax belangrijke punten pakte in de strijd om de derde periode.

NAC liet het weer afweten in een belangrijke wedstrijd door een “te lage ondergrens”. De ploeg van Dijkhuizen begon ditmaal laat met voetballen, waardoor er weer punten werden verspild tegen een “mindere” ploeg. Een kampioenskandidaat was vandaag niet te bespeuren in Almere…