Sportclub in beeld: Breda Beach

Foto: Bredabaech

Deze week start Breda Nieuws met de serie ‘Sportclub in beeld’ waarbij we  telkens een lokale sportvereniging in de spotlights zetten. Als jij vindt dat jullie vereniging meer aandacht verdient of om jullie sport meer te promoten, stuur dan een( pers)bericht naar [email protected]. Deze week trappen we af met beachvolleybalclub BredaBeach.

Aan de beachvolleybalterreinen bij  Wolfslaar, naast het zwembad, ligt de standplaats van Bredabeach. De club draait op gemotiveerde vrijwilligers die met veel plezier de beachvolleysport wil promoten. Het buitenseizoen begint in mei en gaat door tot eind september.

Wie denkt dat beachvolleybal nog steeds een sport is voor afgetrainde Braziliaanse strandjongens heeft het mis. De sport wint ook in onze contreien aan populariteit, getuige ook het WK beachvolleybal dat afgelopen zomer in NL werd georganiseerd.

Iedereen kan bij Bredabeach terecht, van beginneling tot ervaren niveau, jongens en meisjes. Bierbuikje of afgetraind, het maakt niet uit. Er zijn zelfs heel wat 50 – plussers actief die wekelijks de zandbak in rennen en hun wedstrijdjes afwerken. Het is een sport die vaak wordt gewonnen op techniek en tactiek, eerder dan op brute kracht zoals dat in het zaalvolleybal het geval is.

We zien ook dat veel jonge kinderen tegenwoordig kiezen voor beachvolleybal ipv hockey of voetbal. Door ervaren sportanimatoren wordt er op een laag netje spelenderwijs beachvolley aangeleerd. Na de training of wedstrijd is er een gezellige strandbar waar er een biertje of frisje kan gedronken worden.

Naast beachvolleybal is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan beachtennis of voetvolley.

Tijdens de wintermaanden, gaat het beachvolleyseizoen gewoon door. De competitie vindt dan plaats in de indoorhallen in Raamsdonkveer. Bij de start van het buitenseizoen, kan iedereen aan een gratis proefles deelnemen. Wie aan een beachvolley avontuur wil beginnen kan terecht op hun website bredabeach.nl

bredabeach beach 5 beach 4 beach 3 beach 2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen