Koppositie NAC derde periode na degelijke winst op Dordt

De carnavalswedstrijd uit tegen Dordrecht moest een driepunter worden. En dat werd het ook. NAC speelde niet goed, maar wel degelijk waardoor de verdiende drie punten meegehost konden worden naar het zuiden. Belangrijke punten voor kansen op de derde periodetitel op de korte termijn en de titel op de langere termijn.

Degelijke partij met hoofdrol voor Stam

Nadat de eerste helft enkele kansen over en weer had opgeleverd kopte Sjoerd Ars in de 42 e minuut eindelijk de 0-1 binnen. NAC kon tot dat moment niet imponeren maar had met Stam, Matic en van der Weg in vorm toch genoeg te bieden om het Dordrecht bij momenten moeilijk te maken. Dordrecht deed aardig mee en Fortes had twee keer pech bij zijn inzet. Ronnie Stam was bij NAC de bepalende speler die voor balans op het middenveld zorgde.

De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. Sjoerd Ars liet zijn tweede goal aantekenen op aangeven van Lazic. Hiermee was de wedstrijd gelopen hoewel Ars nog een kopkans had om zijn derde in de touwen te jagen en Dordrecht ook enkele malen dicht bij ten Rouwelaar was.

NAC speelde vooral degelijk en was bij vlagen de bovenliggende partij. Twee sterke momenten van Ars waren genoeg voor de volle winst. Marinus Dijkhuizen wil teamgeest en punten om mee te blijven doen voor de prijzen. En dat is vandaag gelukt.

Ook de van Excelsior overgenomen Kevin van Diermen speelde goed en geconcentreerd. Hieronder zijn reactie:

Interview door B-siderats.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen