Gretig NAC krijgt MVV niet over de knie en verspeelt dure punten

ook Ars krijgt de bal niet tussen de palen
ook Ars krijgt de bal niet tussen de palen
Foto: voetbalinbreda

NAC kreeg “us MVV ke” op bezoek, en Dijkhuizen hand zijn elftal op vier posities gewijzigd. In een wederom goed gevuld stadion ging NAC vooral in de tweede helft fel en gretig op zoek naar de winst. De Maastrichtenaren kregen uiteindelijk hun gelijke spel, en NAC is een illusie armer. Na de winst  van Sparta bij Achilles is het meest logische scenario nu dat het kampioensfeest op een Rotterdams plein gevierd gaat worden.

Lazic was van linksbuiten naar rechtsachter verhuisd, de succesvolle Kenny van der Weg vervangen door Gorter, Naah stond in de basis voor de in vorm zijnde Matic en Verbeek had een basisplek verdiend door zijn inzet op de training. Maatregelen die in het oog sprongen, omdat Dijkhuizen niet bekend staat om zijn rigoreuze veranderingen.

NAC langzaam op stoom na snelle achterstand 

Nadat Emrullah Guyenc in de derde minuut de bal mooi over ten Rouwelaar had gekruld, moest NAC aan de bak om voor de winst te gaan. Na deze snelle 0-1 pakte NAC het initiatief wel maar wist dit nog nauwelijks in kansen om te zetten. De felheid en slimme passing van Matic werden zichtbaar gemist, MVV wist NAC met veel overtredingen en tijd rekken van de eigen goal af te houden en het duurde tot de 25e minuut tot Suk zijn inzet tot twee keer toe van de lijn gehaald zag. In de 34e minuut zag hij zijn schuiver wederom van de lijn gehaald. NAC kreeg nog enkele kansjes maar wist ondanks het veldoverwicht geen vuist te maken.

Tandje bij in de tweede helft

NAC ging de tweede helft fel en gretig van start en werd hiervoor beloond. Joey Suk vond dit keer geen MVV schoen op zijn pad en scoorde de 1-1 (51′). Het werd alleen maar beter en NAC kreeg goede kansen. Seuntjens (55′), Naah (56′) en Ars (62′) kregen de bal echter niet tussen de palen. De actieve en creatieve Verbeek was bij veel aanvallen betrokken. Ronnie Stam was de meest opvallende speler bij NAC. Hij verdeelde het spel en pakte zijn rol als aanjager. Nadat Guyenc in de 68e minuut verzuimde een fout van Lazic af te straffen kreeg NAC nog enkele grote kansen. Vooral het mooie schot van van Diermen op de lat (76′) had meer verdiend. In de 77e minuut kreeg Seuntjens zijn tweede gele kaart na een vermeende schwalbe in de “16”, en mocht vertrekken. Niet dat zijn tuimeling veel verandering teweeg bracht, want NAC bleef ook met 10 man domineren. De voor Naah ingevallen Duarte liet enkele malen zien goed te kunnen voetballen met mooie acties en goede passjes. Het leverde echter weinig meer op. Zie hieronder zijn reactie.

Lerin Duarte: “Kansen afmaken was het probleem vandaag”

NAC baalde doordat Sparta nu echt uit het zicht verdwijnt. 73% balbezit en 21 corners waren onvoldoende om MVV klein te krijgen. De pijlen moeten nu gericht worden op de derde periodetitel en dat wordt nog een hele klus. Video van B-siderats.

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen