Parcours Wings for Life run

Foto: Wings for Life World Run

100 kilometer parcours wordt er uitgezet om de ruim vierduizend renners en rollers van de Wings for Life World Run in Breda de mogelijkheid te geven hun grenzen te verleggen.

In 2016 vindt al voor de derde keer dit succesvolle wereldwijde hardloopevenement plaats. Wederom zal het startschot in Nederland in Breda klinken en wel op zondag 8 mei om 13.00 uur aan de Wilhelminasingel naast het Chasseveld. Bekijk de route.

Max Verstappen in de Catcher Car

Uniek aan deze hardloopwedstrijd is het concept. De zogenaamde “Catcher Car” (ofwel de rijdende finishlijn) vertrekt een half uur na het startschot en veegt de deelnemers als het ware op. Niemand minder dan Formule 1 coureur Max Verstappen zal de Catcher Car besturen. De renner of roller die het laatst ingehaald wordt is de winnaar. Vorig jaar won de Oostenrijker Kevin Pletz in Breda, die na 50 kilometer gepasseerd werd. De wereldwijde winnaar Ketama, liep maar liefst 79,9 kilometer. Erben Wennemars deed het ook uitstekend. Hoe lang duurt het voordat de Catcher Car jou inhaalt?

Breda voor 2e keer gastheer

Voor de tweede keer op rij zal de Wings for Life World Run plaatsvinden in Breda. Breda ontvangt Wings for Life World Run ook in 2016 met open armen. Wethouder Sport van Breda, Paul de Beer: “De Wings for Life World Run past helemaal bij onze stad. Breda is een stad van lopers, met de grootste atletiekvereniging van Nederland, veel hardloopevenementen en enorm veel Bredanaars die al hardlopend van onze prachtige natuur genieten. Maar Breda is ook de stad waar vrijwel elke sport toegankelijk is voor sporters met een beperking. Iedereen kan meedoen in Breda. Ik hoop dat heel veel Bredanaars, met of zonder beperking, samen voor het goede doel de Wings for life World Run gaan lopen of rollen”.

Tegelijkertijd gaan er meer dan honderdduizend renners en rollers wereldwijd van start in 33 landen verdeeld over 6 continenten. Met dit mondiale evenement wordt geld ingezameld voor onderzoek naar de genezing van dwarslaesie.

Voor de lopers

De race is voorbij zodra de Catcher Car je passeert. Iedereen die voor het 6 km punt uitvalt wordt geacht zelf terug te wandelen naar het startdorp. Ook al ga je niet met de bus terug, zorg wel dat je even langs de uitstaphalte van de pendelbussen wandelt om je welverdiende medaille in ontvangst te nemen. Er staan na het 6 km punt (begin Mastbos) op diverse plekken bussen voor je klaar om je terug te brengen naar het startdorp. Belangrijk is dat je altijd vooruit wandelt naar de eerstvolgende bus en niet terugloopt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen