Cruyff Courts 6 tegen 6 kampioenschap Breda

Foto: Breda Actief

Het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap is het landelijke voetbaltoernooi voor leerlingen uit groep 7 en 8. De beste meiden- en jongensteams van elke stad stromen door naar de regiofinale, en van daaruit mogelijk naar de landelijke finale in Eindhoven. Jongens en meisjes die mee willen doen met de Bredase voorrondes in maart en april, kunnen zich tot 23 maart opgeven.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een kampioenschap waarbij jongens- en meidenteams strijden om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. De kampioenen maken bovendien kans om mee te doen aan het Cruyff Courts WK in het buitenland. Het evenement vindt plaats in 20 landen met overal dezelfde spelregels. Tijdens ieder toernooi kunnen de jongeren een Respect Award verdienen. Dit betekent dat niet alleen het beste team kan winnen, maar ook het sportiefste team. Leerlingen van groep 7 en 8 mogen meedoen aan het toernooi en vormen een team van jongens of meiden.

Een team mag bestaan uit maximaal 10 voetballers. Zo zijn er genoeg wissels om altijd een sterk zestal paraat te hebben. Willen vriendjes of vriendinnetjes uit de wijk aansluiten bij een team? Dat is geen probleem. De wedstrijden vinden altijd plaats op woensdagmiddag. De stadsfinale wordt een sportief en gezellig evenement voor iedereen in Breda. Cruyff Courts Cruyff Courts veldjes vind je overal in de wereld en ook in Breda. Ze zijn een initiatief van de Cruyff Foundation, opgericht door Johan Cruijff. Hij besefte dat sport niet alleen leuk en gezond is, maar ook onmisbaar voor de gezonde ontwikkeling van elk kind.

De 14 regels van Johan Cruijff zijn er heilig. Ze gaan over respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen. Dit 6×6 kampioenschap verbindt alle Cruyff Courts met elkaar. De Bredase voorrondes voor het Cruyff Court 6 vs 6 kampioenschap vinden plaats op woensdagmiddag 30 maart en 4 april. Alle Bredase leerlingen uit groep 7 en 8 mogen meedoen. Opgeven kan via de site van Breda Actief:

www.breda-actief.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen