NAC brengt te weinig in laatste thuisduel tegen Almere City

1-0 Unal prachtige kopbal
1-0 Unal prachtige kopbal
Foto: VoetbalinBreda

Jack de Gier heeft Almere City met de vierde periodetitel knap de nacompetitie in geloodst. Dat gaf NAC vanavond een mooie kans om aan de vooravond van de play offs vast de krachten te meten met een tegenstander in vorm.

NAC kon een half uur domineren maar dat bracht de Bredase ploeg te weinig om te kunnen spreken van een succesvolle krachtmeting.

Eerste helft slordig

Duarte mocht weer in de basis beginnen en Andries Knoppert verving Ten Rouwelaar in de goal vanwege familie-omstandigheden. Een vervelende eerste helft bracht weinig roering in het wederom goed gevulde Rat Verlegh stadion.NAC probeerde te geforceerd druk te zetten op het doel van Etemadi, Veel balverlies, slordige passes en matig kaatswerk door de spitsen brachten NAC nauwelijks mogelijkheden.

Tweede helft meteen scherp uit de startblokken

Hoe anders begon de tweede helft. NAC speelde agressief, in hoog tempo en sterk aan de bal. Dit resulteerde meteen in enkele kansen in het eerste kwartier. Verbeek (in de ploeg gekomen voor Seuntjens) draaide enkele ballen lekker voor, en was de man met de acties bij de Parel. Nadat een zuivere goal van Ars niet werd toegekend, knalde Unal in de 61e minuut de bal verwoestend op goal. Etemadi zweefde precies goed om de bal onder de lat uit te aaien. Nauwelijks twee minuten later liet Unal wederom zien over klasse in de “zestien”” te beschikken. Een terugdraaiende voorzet van Gorter bekroonde hij met een perfect geplaatste kopbal. Een staaltje techniek en timing dat getuigt van veel talent. Na deze 1-0 verbaasde NAC vriend en vijand door terug te vallen naar het niveau van de eerste helft. Nadat Ahannach in de 83 e minuut maar eens aanzette voor de eerste kans van Almere, maakte hij 3 minuten later de feitelijke 1-1. Knoppert kreeg de naar buitenspel riekende schuiver van Ahannach niet gekeerd.

NAC kan terugkijken op een matige repetitie voor de Nacompetitie. De generale repetitie is pas komende vrijdag uit bij GA Eagles en dan begint het echte werk. Het toetje op de taart waar heel Breda met smart op wacht. NAC hoort thuis in de Eredivisie en de kleurrijke Bredase club maakt zeker een kans op promotie. Met de steun van de “beste supporters van het land” gaat het in ieder geval knallen bij de thuiswedstrijden!.

Reactie debutant Andries Noppert (bron BSR TV)

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen