Peruaan gaat voor record

Foto: Wings for Life

De derde Wings for Life World Run is morgen. Het startschot in Nederland zal op het Chasseveld in Breda klinken om 13.00 uur.

Tegelijkertijd gaan er meer dan honderdduizend renners wereldwijd van start in 33 landen verdeeld over 6 continenten. Met dit mondiale evenement wordt geld ingezameld voor onderzoek naar de genezing van dwarslaesie.

Wings for Live 2016

Rennen voor diegenen die dat niet kunnen. En dan ook nog winnen. Deze drie helden deden het vorig jaar en komen dit jaar dankzij hun prijs in Nederland rennen.

Blaine Penny (winnaar Canada 2015)

Nadat hij vorig jaar in Niagara Falls 65 kilometer wist te halen, komt Blaine dit jaar in Nederland rennen. Blaine’s zoon Evan lijdt aan een mitochondriale ziekte, een invaliderende aandoening die ervoor zorgt dat hij verlamd is met een beperkte kwaliteit van leven. Het is zijn zoon die ervoor zorgt dat Blaine diep kan gaan tijdens zijn wedstrijden, en het is zijn zoon die hem naar zijn opmerkelijke 65 kilometer droeg in 2015.

“Als ik ren, ren ik voor Evan. Elke stap denk ik aan hem en zou ik willen dat hij de prachtige bewegingen en vreugde van rennen kon ervaren”, aldus Penny.

Door de omstandigheden in Breda, wij hebben namelijk één van de meeste vlakke runs van de wereld, heeft Blaine het gevoel dat hij zijn nieuwe doel van 70 kilometer wel eens kan behalen.

Kelly-Ann Varey (winnares Australië 2015)

Kelly-Ann, moeder van twee kinderen en 37 jaar oud, begon 4 jaar geleden met rennen omdat het te koud was om te wandelen. Na 3 jaar wist ze in Australië de Wings for Life World Run winst binnen te slepen door maar liefst 50 kilometer te rennen.

“Het is een gek gevoel om opgejaagd te worden door de finishlijn. Mijn benen waren eigenlijk zo goed als op, maar zodra ik de Catcher Car aan zag komen, kon ik ineens weer met man en macht blijven rennen”, zegt Varey.

Dit jaar kan Kelly-Ann in ieder geval haar hoofdlampje thuislaten, want zij heeft ervoor gekozen om comfortabel overdag te rennen in Breda.

Emerson Trujillo (winnaar Peru 2015)

Van bergachtig en warm naar platter dan plat en koel. Emerson Trujillo rende vorig jaar in Peru maar liefst 72 kilometer en heeft besloten om dit jaar in Breda te komen rennen. Of zijn winkansen hiermee vergroot worden? Dat weten we 8 mei…

wings_def5

Meer over Wings for Life

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen