NAC en Kober kinderopvang lanceren Kleuter- en Peuterpanna

22 okt , 10:03 Sport
voetbal hq pixabay 715x408
Pixabay
Kinderen zo jong mogelijk sport laten beleven, een wens van NAC en Kober kinderopvang. Daarom introduceren zij in Breda Kleuter- en Peuterpanna: 8 lessen waarin kinderen van 2 tot en met 5 jaar bewegen en plezier  maken met de bal, onder begeleiding van Kicks ’n Sticks.
De officiële aftrap van Kleuter- en Peuterpanna is op woensdag 23 oktober in sporthal De Kragt. Daar organiseert Kober, samen met partners het wijkfeest, speciaal voor kinderen en ouders uit de Hoge Vught.

Kleuter- en Peuterpanna start in januari

Voetbaltruckjes leren, baltikkertje, of oefeningen doen bij de warming-up? De trainers van Kicks ’n Sticks dagen peuters, kleuters en hun ouders uit om mee te doen, maar let op voor een panna! In januari 2025 start Kleuter- en Peuterpanna op 2 locaties, deze worden nog bekend gemaakt. De bedoeling is dat er steeds meer locaties bij komen. Elke les duurt 45 minuten en draait om voetbal en balspelletjes voor kinderen en ouders. Bewegen is  gezond voor jong én oud. Daarnaast stimuleert sporten de motoriek van kinderen, maar bij de meeste sporten mogen kinderen pas lid worden vanaf 5 jaar. Bij Kleuter- en Peuterpanna (voorheen NAC Voetjebal) kunnen kinderen al vanaf 2 jaar hun energie kwijt.

Fit en gezond van kleins af aan

Eric Matijsen Marketing & Sales directeur NAC Breda: ‘Vanuit NAC willen wij dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met voetbal. Kinderen zitten tegenwoordig steeds vaker binnen, achter hun schermen. Bewegen is gezond en leuk! Hoe eerder kinderen dat ervaren, hoe beter. Met Kleuter- en Peuterpanna brengen wij jonge kinderen en hun ouders in beweging. Natuurlijk hopen wij de kinderen uit Breda in ons stadion of op  het voetbalveld bij NAC tegen te komen. De peuters en kleuters zijn onze toekomstige fans.’

Alle kinderen de kans geven gezond op te groeien

NAC en Kober delen de ambities om alle kinderen gelijke kansen te geven en kinderen gezond op te laten groeien. Eerder tekende Kober een samenwerkingsovereenkomst met NAC Maatschappelijk, zodat zij samen nog meer impact maken op kinderen in Breda. Sporten is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Enkele plekken voor Kleuter- en Peuterpanna zijn dan ook gereserveerd voor gezinnen die dit anders niet kunnen betalen. Met sportieve evenementen in de regio zetten NAC en Kober alle kinderen tussen de 2 en 13 jaar in actie. Een samenwerking die scoort!