Sportclub in beeld: VC ’t Aogje, gezellige sportiviteit

14 jul 2016, 18:36 Sport
aogje 2 pixels
vc aogje
VC ’t Aogje is een jonge volleybalvereniging in Princenhage en barst van de ambitie. Opgericht in september 2013 met een kleine 30 leden en inmiddels bestaat de vereniging uit 75 enthousiaste leden. De dames- en de herenteams spelen in recreatief competitieverband waarbij er doordeweeks trainingen en wedstrijden gespeeld worden. Deze wedstrijden worden georganiseerd vanuit de Onafhankelijke recreatieve volleybalbond Breda (ORV). VC ’t Aogje vindt het belangrijk dat mensen sporten en bewegen.
“Maar daarnaast is gezelligheid ontzettend belangrijk bij ons”, aldus Mirjam Heijtink, secretaris in het bestuur van de vereniging. “Natuurlijk staat het sportieve element centraal”, vervolgt Mirjam, “maar we willen ook een vereniging zijn waar mensen elkaar ontmoeten en aan diverse activiteiten buiten de trainingen en wedstrijden kunnen deelnemen”. Als voorbeeld noemt ze de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel, in de vorm van een beachvolleybal toernooi. En natuurlijk het straatvolleybal dat elk jaar in september op de Dorpswei in Princenhage wordt georganiseerd. Aan het einde van het seizoen is er een barbecue. Partners en kinderen van de leden zijn bij deze activiteiten ook van harte welkom. Na de trainingen is er gelegenheid om met elkaar een drankje te nuttigen. Voor mensen die naast het sporten graag als vrijwilliger actief zijn, biedt VC ’t Aogje vele mogelijkheden. “Maar”, verzekert Mirjam, “vrijwilligerswerk is écht vrijwillig bij ons”.
aoje 3
Behalve de seniorenteams zijn er ook een aantal jeugdteams binnen de vereniging actief. Deze teams spelen in een competitie die wordt georganiseerd door de Nederlandse volleybalbond (NeVoBo). Vanaf 8 jaar kunnen kinderen lid worden. Zij trainen doordeweeks en spelen een wedstrijd in het weekend. “Het is voor de jeugd niet verplicht om aan alle wedstrijden deel te nemen. Sommige kinderen kiezen ervoor om alleen aan de trainingen mee te doen”, aldus Mirjam. “Er is ons veel aan gelegen om volleybal goed op het netvlies te krijgen bij de jeugd. We zien dat voetbal en hockey veel vanzelfsprekender zijn, maar juist volleybal is een sport waarbij kinderen zich op allerlei vlakken ontwikkelen. Het is een technische sport, waarbij kinderen snel balinzicht en balgevoel krijgen. Ze bewegen en leren anticiperen. Het is absoluut een teamsport. Wij leren de kinderen samenwerken en elkaar te enthousiasmeren.
De trainingen worden gegeven in vier verschillende sportzalen in Breda-West. Bij VC ’t Aogje is altijd plaats voor nieuwe enthousiaste leden. Spreekt volleybal je aan? Heb je zin om een keer een proefles te nemen? Of wil je trainer worden van één van de volleybalteams? En ben je daarnaast op zoek naar een vereniging die méér te bieden heeft? Neem dan contact op met Mirjam Heijtink via [email protected], neem een kijkje op de website www.vctaogje.nl of volg ons op Facebook.

Trainingsdagen en tijden

  • Heren 1 donderdag 20.30-22.00 uur sporthal Eerste Rith
  • Heren 2 donderdag 20.30-22.00 uur sporthal Huis van de Heuvel
  • Dames 1 woensdag 20.30-22.00 uur sporthal Huis van de Heuvel
  • Dames 2 woensdag 19.00-20.30 uur sporthal Huis van de Heuvel
  • B1 jeugd donderdag 19.00-20.30 uur sporthal Huis van de Heuvel
  • B2 jeugd dinsdag 19.00-20.30 uur sporthal Petrus en Paulus school ( per 5-9-2016)
  • CMV 1 jeugd dinsdag 18.30-20.00 uur sporthal Eerste Rith
  • CMV 2 jeugd donderdag 18.00-19.00 uur sporthal Huis van de Heuvel
aogje 1
Volleybalvereniging VC 't Aogje organiseert op zaterdag 10 september ook alweer voor de 3ekeer het VC ’t Aogje Stratenvolleybaltoernooi.
Houd je van gezelligheid en ben je een beetje sportief? Maak samen met je buren, vrienden, familie, collega’s of leden van je sportvereniging / carnavalsvereniging een team van minimaal 6 personen en meld je aan! De kosten zijn per team €15,00. Minimale leeftijd voor volwassenen team is 11 jaar.
Ben je nog geen 11 jaar maar wil je ook meedoen? Dat kan! VC 't Aogje organiseert bij voldoende inschrijvingen ook een jeugdtoernooi. Meld je samen met je teamgenoten (met max. 2 volwassenen) aan.
Net als voorgaande jaren wordt het toernooi georganiseerd op Dreef 8 in Princenhage.
Inschrijven kan via e-mail adres:[email protected]Je hebt totuiterlijk 22 julide tijd om je team in te schrijven!! Na inschrijving ontvang je van ons verdere informatie en in de week voor het toernooi het speelschema en toernooi reglement.
aogje stratenvolleybal