Financiering gezocht NOVA project

Foto: NOVA / AKV|st.joost

Op AKV St. Joost wordt door zestien studenten hard gewerkt aan een project in combinatie met de praktijk. Deze studenten van Ruimtelijk Ontwerp realiseren zelf de opening voor de cultuurnacht in Breda en zijn op zoek naar financiering.

Naast het ontwerpende en technische aspect, regelen de studenten zelf ook alle organisatorische zaken en de financiering. Deze manier van lesgeven daagt ze uit in een nieuw en groot proces. De leraren worden coaches, de studenten worden werknemers verdeeld in teams, en elk team heeft een eigen teamleider. Met gesponsorde materialen wordt de installatie met de hand gebouwd. Ze regelen alles zelf, van de catering tot en met het ophangsysteem aan elkaar lassen. Door bedrijven te benaderen, te flyeren in de stad en op Facebook een pagina bij te houden verkrijgen ze sponsoring.

Cultuurnacht 2017

De cultuurnacht in Breda is een evenement waarop kunst- en cultuurinstellingen zich openstellen voor het publiek om kennis te komen maken. Bij Pier 15 vindt dit jaar de spannende opening plaats. Pier 15 is een indoor skatepark gelegen in de wijk Belcrum, die voor één avond wordt omgebouwd tot NOVA.

De bezoekers worden in de installatie reizigers. Wanneer de eerste reiziger binnenkomt ontdekt hij een nieuw sterrenstelsel, genaamd NOVA. Samen met de andere reizigers ontdekken ze de ruimte en geven ze NOVA vorm.

Op 27 januari 2017 is de opening van de cultuurnacht. Maar nu zijn de studenten al druk bezig om de installatie te realiseren voor 20 oktober 2016, de Try-out. Tijdens deze Try-Out wordt de installatie in combinatie met licht en geluid gepresenteerd bij genodigden en sponsoren. Wilt u de studenten en NOVA sponsoren, mail dan naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen