Regenachtige avond? Deze week nieuwe films bij Chassé Cinema

Deze week gaan er vier nieuwe films bij Chassé Cinema in première. Vanaf donderdag 26 mei kun je als eerste ‘Love & Friendship’, ‘Noma – my perfect storm’ en ‘Strike a Pose’ aanschouwen. Vanaf zondag 29 mei is ‘Een man die Ove heet’ te zien. Chassé Cinema biedt met deze nieuwe films genoeg variatie in het aanbod.

 

Brits kostuumdrama

De film ‘Love & Friendship’ is een Brits komisch drama, gebaseerd op een boek van Jane Austen. Lady Susan trekt in dit verhaal in bij haar schoonzus, om op listige wijze zichzelf en haar dochter een echtgenoot toe te eigenen. Het gaat om de eerste verfilming van dit boek van Jane Austen. Reken maar op prachtige kostuums en een bruisende impuls vanuit regisseur Whit Stillman.

’s Werelds beste restaurant

In ‘Noma – a perfect storm’ krijg je letterlijk een kijkje in de keuken van toprestaurant Noma. Toen de eigenaren in 2004 begonnen met hun restaurant met alleen Scandinavische ingrediënten werden ze voor gek verklaard, maar sinds 2010 is Noma vier keer uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Deze documentaire leidt je langs de hoogte- en dieptepunten van dit restaurant en de mensen er om heen.

25 jaar na ‘Truth or Dare – In Bed with Madonna’

In 1991 is de bekende documentaire ‘Truth or Dare – In Bed with Madonna’ gemaakt tijdens de Blond Ambition Tour van Madonna. De popster gebruikte de documentaire om een statement te maken over homorechten en aids. Zij deed dit door een aantal zelf gecaste dansers te volgen tijdens de tour. In de nieuwe documentaire ‘Strike a Pose’ die deze week bij Chassé Cinema te zien zal zijn, laat de dansers 25 jaar later zien. Het is een verhaal over hoe het er echt aan toe ging tijdens en na de tours met Madonna.

Ontbijtje bij de film met Ove

Op zondag kun je bij Chassé Cinema aanschuiven voor het ontbijt en daarna genieten van de Zweedse film ‘Een man die Ove heet’. Ove is een man die alleen maar kan mopperen. Hij loopt elke dag een rondje door zijn buurt om foutgeparkeerde fietsen goed te zetten en de inhoud van vuilnisbakken te controleren. Pas als de nieuwe buren per ongeluk zijn brievenbus omver rijden, komt het geheim en de ware maar vriendelijke aard van Ove langzaam naar boven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen