1e Nederlandse Hearthstone toernooi

Bij het horen van Hearthstone krijgen meeste mensen vraagtekens in hun ogen. Maar gamers weten precies wat het inhoudt. Een immens populaire spel en dankzij Breda Masters is het nu een toernooi waarbij ook geldprijzen te winnen zijn. Hearthstone is een online kaartspel gebaseerd op World of Warcraft TCG. Een spel waarbij een goede strategie onontbeerlijk is, en een klein beetje geluk.

 
De eerste toernooi begon met 23 deelnemers. Het waren er minder dan gedacht. Volgens Marcel Oppermans, een van de organisatoren, was dit geen slecht punt. Hierdoor kon Breda Masters makkelijker op inspelen op technische mankementen of de regie van de dag aanpassen. Ruben Been, mede oprichter sluit zich daarbij aan. “Het is voor ons ook de eerste keer. Hier en daar kunnen nog bugs zitten.”, volgens Ruben. “Wij hebben goede hoop dat we in de loop van het jaar alle 64 plekken vol krijgen.”, aldus Marcel. De hoop is niet ongegrond. Na een aantal spelers gesproken te hebben kwam ik er achter dat er zelfs deelnemers uit Heerlen aanwezig waren.

Toernooi

Dat het toernooi geen eendagsvlieg is mag duidelijk zijn. Elke twee maanden is een toernooi gepland met in december een grote finale. Er was al wat doorgeschemerd dat het iets gaat gebeuren in combinatie met Serious Request. Wat en hoe is nog geheim, maar mettertijd wordt alles duidelijk. De animo is ook onder de spelers aanwezig.

Winnaars

De winnaars van de eerste toernooi zijn:

1e [mCon}Yogmark (100 euro)

2e SwankyPants(50euro)

3e [SO] Brickstar(25 euro)

4e [mCon]TBL4(25 euro)

5e-8e [LLL] maDe

5e-8e Egalitarian

5e-8e [mCon] MajinXenu

5e-8e [076] Aceria

Tussen de accolades staat de team waarvoor ze uitkomen.

Tot de volgende toernooi op 12 maart.
Adres: Dutch Games Garden, Archimedestraat 17, Breda
Volg Breda Masters op hun Facebookpagina

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen