Cindy’s blog over Praag én een Tabata workout voor iedereen

Foto: Patrick Roelandt

Beste lezers,

Afgelopen week heb ik mij prima in Praag vermaakt. Heerlijk om in zo’n mooie stad rond te lopen en qua afvalrace was het goed te doen. Door alleen al alles te lopen, haalden wij met gemak dagelijks zo’n 25000 stappen.

Qua eten was het een iets ander verhaal, want zoals eerder gemeld is de Tsjechische keuken niet de meest lichte. We hebben dan ook twee avonden voor een Oosterse maaltijd gekozen. En dan nog, deze situaties blijf je altijd tegenkomen, ook straks na de afvalrace. Het is fijn dat ik daar nu al mee kan “oefenen”..  Ik moet nu keuzes maken, ook tijdens vakanties, en dat moet straks gewoon doorgaan.

Vlak voor het vertrek heb ik nog een filmpje opgenomen met een eenvoudige workout die iedereen kan doen. Een zogenaamde Tabata: een reeks van 8 oefeningen binnen 20 seconden, met steeds 10 seconden rust. Dit filmpje kun je herhaaldelijk afspelen om er zo een complete training van te maken. Of gebruik ‘m als warming up. Ik hoop dat ik je inspireer om in beweging te komen en te zien wat je allemaal kunt doen.

Veel plezier met deze workout en tot volgende week!

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen