Hieperdepiep na het weegmoment

Foto: Mark Teunissen

Maandagavond 5 december… pakjesavond, maar niet voor Mark. Ja…, een trainingspakje, die overigens al behoorlijk af aan het zakken is #vindikleuk.

Speciaal voor Gwen had Sinterklaas twee pakjes bezorgd bij mij thuis. Heel bizar…, Sinterklaas weet toch dat Gwen niet bij mij woont? Nou ja, Sinterklaas zal het vast te druk gehad hebben en aangezien zijn Luisterpieten vaker de naam Gwen horen in Huize Teunissen zal hij vast gedacht hebben…., dat komt wel goed! Een kort gedicht werd bijgevoegd en ik vertrok op mijn fietsje naar Atletiek en Recreatie Vereniging Achilles. Nog voordat het voedingsgesprek goed en wel op gang kwam toverde ik de pakjes tevoorschijn. Het gedicht heb ik zelf maar aan Gwen voorgelezen. En de pakjes heeft ze wel zelf uitgepakt. Wat een bofbips is het toch…., die Gwen. Eerst hoort ze in oktober dat ze mij mag gaan trainen, en dan ineens krijgt ze op pakjesavond twee cadeautjes….., het moet niet gekker worden, toch? Helaas werd dat het wel. Ik ontdekte ineens dat Gwen haar ‘workout-spullen’ niet bij zich had…., wat zou ze nu weer van plan zijn?

Op weg naar beneden vertelde ze me dat we gingen hardlopen…, ja, dacht ik weg van jou, terug naar huis, lekker in mijn bed huilen….! Hardlopen? Waarom heb ik ooit tegen Eric verteld dat ik wilde hardlopen!!!! Maar goed…., wie A zegt weet met welke letter het alfabet begint…, dus ik ging er maar voor. We begonnen met 1 minuut hardlopen. Na iedere minuut hardlopen volgde 3 minuten snel wandelen. Dit om de hartslag weer naar beneden te brengen. Dit hebben we 32 minuten volgehouden. In totaal hebben we 4 km afgelegd. De laatste paar minuten bestond de 3 minuten snel wandelen uit een workout oefening. Het werd me wel lastig gemaakt. Ik voelde op een gegeven moment m’n bovenbeenspieren branden. Toen ik dat aangaf bij Gwen kon ze alleen een beetje glimlachen en zei ze: ‘Goedzo!’ Als laatste kleine challenge had Gwen het idee dat het een prima afsluiter zou zijn om 1 minuut te planken en daarna te side planken. Hierna de cooling down en op mijn fiets weer naar huis. Goed getraind Mark en dat hardlopen…., dat is zo gek nog niet! Mijn gemiddelde hartslag bedroeg 170. Niet verkeerd!

Vier nieuwe workout elementen

Woensdagavond kregen we een appje van Maud. Helaas voelde zij zich nog te zwak om te komen trainen. Ik had eerder op de dag al vernomen dat Jill kwam trainen. Jill is ambassadeur van de Afvalrace. En wat een inzet zag ik vanavond. Als ik al enigszins dacht dat ik met de handrem erop kon trainen maakte Jill dat met haar inzet helemaal ongedaan. Wat een heerlijke energie om te trainen. Vier nieuwe elementen tijdens de workout. Ik zal ze proberen te omschrijven, maar vergeef me…, de juiste benamingen en termen weet ik niet te benoemen. De eerste oefening bestond uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel was met een kettlebell die je met twee gestrekte armen tussen je benen laat zwieren en dan weer tot op schouderhoogte laat komen. Het tweede onderdeel van die oefening was buikspieroefeningen met de kettlebell. Je moest op je rug gaan liggen met je armen gestrekt boven je hoofd. Dan pakte je de kettlebell vast en bracht je deze naar je borst. Terwijl je dat deed trok je je knieën op naar je borst. Dus een soort accordeon idee, maar dan met je lichaam. De tweede oefening bestond ook weer uit twee onderdelen. De ladder en touwspringen. Geen verdere uitleg nodig. De laatste oefening bestond ook uit twee onderdelen. Met een soort latexachtig elastiek moest je armen boven je hoofd dat latexachtige elastiek steeds korte stukjes uit elkaar trekken.

aan het trainen

Bij het tweede onderdeel moest je dat latexachtige elastiek om een reling doen en met je zij naar de reling gaan staan. Dat latexachtige elastiek pakte je dan vast met twee handen en je maakte een zijwaartse draaibeweging. Enkel en alleen met je romp. Dus je benen en heupen bleven in de startpositie. Wat een beschrijving weer….., ik zou zeggen kom een keer meedoen, dan hoef ik het niet allemaal meer zo te omschrijven. Iedere oefening moest je 4 keer doen. Voor iedere oefening stond een minuut…., dus een goed gevulde training. Als laatste oefening kwamen Jill en ik elkaar tegen bij de ladder en het touwspringen. Waar ik normaal had opgegeven bij de verzuring in mijn kuiten had ik mezelf voorgenomen om tijdens fase 2 door mijn verzuring en kleine pijntjes heen te gaan. Uiteindelijk wil ik ook wel zien waar mijn grens ligt. En eerlijk is eerlijk…., die ga ik nu pas echt opzoeken. Push me to the limit Gwen! Ik heb nu al spijt dat ik dit heb getypt, maar ik laat het wel staan! Als challenge had Gwen als afsluiting 50 kettlebells, 10 pushups, 50 squads, 10 burpees, 50 squads, 10 pushups en weer 50 kettlebells. Ik begon na de tweede keer die kettlebells wel te voelen na 15 keer. Dan moet je er nog 35 die veel pijn doen. Gelukkig alles kunnen volbrengen. De cooling down heb ik niet meegekregen, zo moe…., zo leeg! Zo zou ik iedere keer wel naar huis willen gaan. De gemiddelde hartslag bedroeg deze training 170. En ik heb 950 calorieën opgebrand!

Donderdagavond heb ik besloten om iedere donderdag aan te sluiten in Oosterhout. Een klein groepje deze keer. Een fijne, korte, maar intensieve training stond op het programma. Een gemiddelde hartslag van 173 als resultaat. Ik mag niet klagen…, maar het gaat me steeds beter af dat trainen. Tijd voor een stapje extra dus!

Officieel weegmoment bij Decathlon

En toen was daar vrijdagavond ineens ‘HET’ officiële weegmoment. Voor mij had dat weegmoment gestolen mogen worden. Ik weeg mezelf thuis, iedere ( dag) maandagochtend. Dus niet op een avond na een hele dag drinken, eten en niet naar de wc te zijn gegaan. Lekker oncomfortabel dus allemaal. Er waren veel afvalracers aanwezig. Ook zij werden ‘officieel’ gewogen. Zoals ik al min of meer had verwacht gaf de weegschaal uiteraard VEEL MEER gewicht aan dan thuis. Wat een domper weer. Maar oké, na twee maanden hard gewerkt te hebben waren er toch een aantal kilo’s af. ‘Hey Mark, niet zo negatief he…..,’ aldus een stem in mijn hoofd. Na het weegmoment besloot ik voor mezelf om toch maar vooral te genieten. We zijn uiteindelijk te gast bij Decathlon Breda. Als klapper op de avond, mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen, kregen we een giftkaart ter waarde van € 30,-.

Uiteraard was het de bedoeling om deze voor jezelf te besteden. Helaas kreeg ik het niet over mijn hart om deze direct te besteden. Ik bewaar hem nog even om zeker te zijn dat ik een bewuste aankoop doe en er zeker van ben dat ik er voor langere tijd iets aan heb. Na een kort babbeltje met Eric zijn we huiswaarts gegaan.

Afvalrace bij Decathlon Breda

Hieperdepiep!

Thuis aangekomen heb ik mezelf gedoucht en ben ik toch NOG eens op de weegschaal gaan staan. Een klein gevoel van hieperdepiep bekroop mij. Ik was helemaal alleen thuis. De kinderen uit logeren en ook mijn vrouw sliep bij een ander….., dat leest heel raar hé? Ik heb van blijdschap 10 burpees, 10 starjumps, 10 jumpingjacks, 10 squads, 10 lunches, 10 pushups, 10 crunches en 10 jumpsquats gedaan…., nee hoor! Ik kroop lekker snel m’n bed in met de gedachte dat ik TOCH 3 kg lichter ben dan er gewogen is tijdens ‘HET’ officiële weegmoment……, sometimes it’s good to be an afvalracer!

En nu tijdens het schrijven van deze blog heb ik wat app contact met mijn personal trainster. En eerlijk…., ik geef niet graag toe dat een ander gelijk heeft….., maar Gwen….., als je dit leest, en dat denk ik haast wel…., je hebt vanaf het begin gelijk gehad #stopmetzeuren!

Mark wordt begeleid door EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op. De Afvalrace West-Brabant is ook te volgen op Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen