Wendy´s laatste blog in 2016, HAPPY (maar vooral sportief) NEW YEAR

Foto: Wendy Wiebenga

Wat heb ik een TOP week achter de rug. De Kerstdagen zitten er weer op… en ze waren helemaal anders dan voorgaande jaren. Kerst á la Wendy 2.0. En zal ik eens wat vertellen. Ik begin steeds meer van die nieuwe Wendy te houden!

Kerst vroeger en nu, vroeger… nou ja… een half jaartje geleden voelt nu zelfs al als vroeger. Precies een jaar geleden betekende kerst voor mij vooral eten, eten, eten en eten. Ik bewaarde alle boekjes van alle supermarkten en was enorm gevoelig voor alle bijzondere maar vooral lekkere producten die verkocht worden rondom de feestdagen. Ik deed aan pré kerst, 3e kerstdag en after x-mas om maar excuses te hebben om nog meer lekkers te kunnen eten. Maar dit jaar was alles anders.

De dag voor kerst
Begonnen met een ochtendje trainen. Een uurtje BodyPump en een uurtje BodySteps. Kerstavond heb ik gevierd met mijn schoonfamilie. Kleine cadeautjes onder de boom voor ons neefje en nichtje, een Oudejaars lot voor de schoonouders en traditioneel kochten mijn schoonzus en ik een kleinigheidje voor elkaar. Ik kreeg dit keer een cadeaubon van de Rituals die ik natuurlijk meteen heb besteed. Ben nog steeds wel een beetje shopverslaafd, alleen nu vooral het shoppen van lekkere geurtjes, douche dingetjes en sportkleren hahaha.


We hebben met kerstavond genoten van een heerlijke kom vers gemaakte soep. Tomatensoep. Dus, een super verantwoord etentje en ik heb het toetje, ijs met chocolade, afgeslagen en heb het gehouden bij een bonbon (ok, twee) bij de thee!

Eerste kerstdag
Sportschool dicht, geen trainingen bij EDJ Sports. PANIEK!!! Maar voor alles is een oplossing. We waren ’s morgens bij mijn lieve vriendinnetje Amy uitgenodigd voor een gezond kerst ontbijtje. Daar zijn we te voet naar toe gegaan. En ik had als verassing gezonde kerstmanspiesjes gemaakt. Wat had Amy goed gezorgd. Verse Jus d’ Orange, water met citroen en limoen, vers fruit, speltbroodjes met kaas, rosbief en kipfilet. Het was top!

Maar op tijd weer weg gegaan. Voor kerst bij mijn moeder. En… belangrijker. Toch nog even een workout. Ik heb mezelf uitgedaagd en mijn lieve vriendje Arjan deed mee. Hardloopkleren aangetrokken en eens kijken hoe ver ik kon gaan.

Laatste keer dat ik ging hardlopen was voor De Afvalrace met Evy. Na de eerste 2 minuten (die ik al niet eens vol kon houden) hing mijn tong al tussen mijn tenen. En nu… nu liep ik gewoon zomaar, zonder enige voorbereiding, spontaan de 5 km. En wel in 37 minuten. Wauwie, wat ben ik ENORM trots op mezelf maar ook op mijn lieve schat. Ook hij liep bijna 5 km met me mee. Gaaf. En het was nog leuk ook.


Na lekker gedoucht te hebben zijn we nar mijn moeder gegaan voor het 1e kerstdag diner samen met Henk, de vriend van mijn moeder, en mijn zus en nichtje. Mijn zwager kon er helaas niet bij zijn. Hij is op uitzending naar Mali, maar natuurlijk hebben we even contact gehad via Facetime. Ook weer een klein cadeautje onder de boom voor mijn lieve nichtje en ook voor mijn moeder en Henk een Oudejaars lot. Na een gezellige kerstmiddag hebben we gegourmet. Mijn moeder had zo enorm haar best gedaan. Speciaal voor mij een lekkere salade en kipfilet en rundvlees en wat vis. Heerlijk. Ook hier het toetje afgeslagen. Mijn lievelingstoetje nog wel… Vienetta ijs. Dat deed wel even pijn maar nadien was ik trots.

2e Kerstdag
De 2e kerstdag was lekker voor ons zelf dit jaar. En nee… niet uit eten zoals we vroeger zouden doen, maar we hebben er een actieve dag van gemaakt. We zijn de dag begonnen met een Sant Bootcamp.

Behoorlijk intensief. Niet zo heel erg Arjan zijn ding maar hij heeft ook SUPER zijn best gedaan. Daarna nog even uit gefietst en thuis opgefrist voor een dagje Winter Efteling samen.

Ons 2e kerstdagdiner bestond uit een overheerlijke bak Erwtensoep met Efteling muts! Best romantisch toch hahaha…

Bij kerst horen ook bijzondere cadeautjes
Onze cadeautjes voor kerst voor elkaar waren dit jaar onze 3e kerstdag. Wauw wat ben ik dankbaar voor mijn cadeau. Arjan zijn cadeau voor mij is een lidmaatschap op de sportschool. Voortaan samen trainen! Echt tof. Samen met een vriend van ons! Ook hij is lid geworden. Wauw wat motiverend.


Ik kon toen natuurlijk niet achter blijven met een cadeautje voor Arjan en heb hem een compleet nieuwe fitness, spinning en hardloop outfit gegeven!

Wij zijn klaar voor een sportief 2017!

De rest van de week heb ik sportief voortgezet
Dinsdagochtend een uurtje BodyShape en Bodybabalance. Woensdagochtend BodyPump en BodySteps. Donderdagochtend een uurtje in de fitness met trainer Pieter. Met Pieter weer een TOP hoogtepuntje bereikt. De LegPress in de fitness op 150 kilo. En de rest van de oefeningen rond de 30 / 40 kilo. Thnx Pieter voor het uitdagen! Ben er behoorlijk trots op. Na de fitness nog een uurtje BodyBalance.


Vrijdagochtend een lesje spinning.

En vandaag, oudejaarsdag, BodyPump en BodySteps. De laatste van 2016.

En daarna begon de  oliebolbaktijd!
Nou ja… Oviebol. Iets nieuws van Koopmans. Healthy oliebollen zonder olie maar uit de oven. Dus oviebollen.

En ik kan je verklappen, als je die dingen ruikt dan moet je namelijk proeven, en ik moet weten wat ik de vrienden vanavond voorschotel,  ze zijn HEERLIJK!


Oud & Nieuw
Vanavond zijn wij gezellig samen met een fijne groep vrienden. Met drie andere stelletjes en de kids gaan wij knallend het nieuwe jaar in. André en Fiona hebben voor tijdens het eten allemaal gezonds en lekkers ingekocht, ook voor mij. We gaan lekker gourmetten. Kip en rundvlees, groente en salade. Een gezonde variant op de knoflooksaus van William, en een beetje van Wendy. Die zo verrukkelijk is. Gemaakt op yoghurtbasis in plaats van mayonaise, een kaasplankje van Richard en Yvette en niet te vergeten mijn gezonde oviebollen. Arjan zorgt voor het vuurwerk!

Een glaasje champagne hoort er natuurlijk wel gewoon bij. Om heerlijk te proosten op het nieuwe jaar. Een jaar waar ik enorm naar uit kijk!!!

Mijn laatste blog van 2016. Dus dan maak ik graag nog even van de gelegenheid gebruik om iedereen een enorm fijn uiteinde te wensen met mensen die je dierbaar zijn. En vooral een SUPER goed begin van 2017.

Een jaar wat voor mij alleen nog maar beter gaat worden dan 2016. 2016 het jaar van verandering en 2017 het jaar van de nieuwe Wendy.

Voor iedereen die het voornemen heeft in 2017 net als mij durft te kiezen voor een gezonder en sportiever leven. Zie het niet als voornemen maar als een geschenk om te mogen werken aan jezelf.

Happy New Year!

Wendy wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Neem contact met ons op als je hierin wat zou willen betekenen. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en de sites van Breda & Roosendaal Nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen