Avondje bier drinken? Ik word gelijk afgestraft

Foto: Mark

Afgelopen week vielen de geplande trainingen een beetje in het water. Buiten het feit dat het raar weer was, werd tot overmaat van ramp mijn favoriete personal trainster Gwen ook nog ziek!

Ze was al wat aan het kwakkelen, maar uiteindelijk brak het toch door. Zonder al te ver in detail te treden kwam het snot zowat uit alle poriën zetten en was alles wat ze toen nog wilde zien haar bed. Nou, dan ben je in mijn ogen inderdaad echt ziek! Maar maandag werd er uiteraard getraind.

‘Paardendraf-oefening’

Vorige week beloofde Gwen al dat ze een ‘hartslagverhogende’ training zou geven. Alsof mijn hartslag normaliter tijdens de trainingen lekker laag blijft! Na een lekkere warming up begon het circuit dat ze voor me had uitgezet. Touwtje springen, buikspieroefeningen,  squats, jumpsquats, opdrukken en een of andere rare ‘paardendraf-en zwier maar met je armen met gewichten- oefening’. Op zich gingen de buikspieroefeningen goed, alleen laat mijn rug me regelmatig in de steek. Laat ik kort zijn over de maandagavond…. Ik pufte en ik pufte nog een keer en toen viel ik thuis als een blok in slaap!

Avondje rust. Of toch niet?

Woensdagavond had ik dus maar besloten om HE LE MAAL niks te doen…., Gwen was immers ziek dus dat betekende een avondje vrij! Net toen ik thuis aankwam van mijn werk appte Gwen…., Mark ga je vanavond wel iets doen waar je hartslag 140+ bereikt? Uhm….., NEE GWEN! Maar helaas. Mijjn geweten heeft een grote drang om mij dingen te laten doen die ik eigenlijk niet wil. Dus ik thuis op het fietsje gekropen en een half uur flink doorgetrapt en mijn hartslag lang boven de 140 proberen te houden. Dat valt nog niet mee op de fiets; zodra je verslapt, daalt je hartslag als een gek!

Donderdag heb ik mijn baard er maar afgehaald. Het begon wel een flink ding te worden. En alle extra haren wegen natuurlijk bij elkaar ook wel wat. In totaal is er 200 gram van mijn gezicht afgevallen! Dat is nogal wat! Bij deze blog zijn er foto’s bijgevoegd. Op de blote billen gezicht-foto lach ik wel, maar van binnen kan ik wel janken! Al dat opgespaarde haar zomaar in het putje en waarom? De twee belangrijkste vrouwen in mijn leven wilde me geen kusjes meer geven…., Ja, dan gaat het eraf!

Straftraining

Zaterdagochtend had ik een inhaaltraining. Gwen had vernomen dat ik de avond van te voren naar de voetbal was geweest en dat daar het bier vrolijk had gevloeid! En ja, dat kon natuurlijk niet onbestraft blijven, aldus Gwen! Een strenge training. Een HELE strenge training. Walkinglunge en dan een gewicht onder je benen overpakken. Aangekomen bij een blok van 15 cm hoog, van de grond een jumpsquat maken en landen op het blok en er weer achterwaarts afspringen. Daarna 100 keer touwtje springen, de ladder (twee voeten binnen de ladder, linker eruit rechts eruit, links erin rechts erin, stap een trap verder x 9), met zware bal de grond aan tikken en een jumpsquat maken. Daarna een rondje om de baan van Achilles. Dit heb ik na de eerste x gewijzigd.

Normaal is Gwen niet van de compromissen sluiten, dus ik had al bedacht dat ik met iets goeds moest komen. Dus ik noemde de berg en naast de tribune was een trap omhoog. Gwen zei mij iets te snel dat ze het goed vond. Toen ik op de berg liep moest ik er natuurlijk ook weer af en laat aan het eind van de berg nou geen trap zijn, maar een afgrond. Stond ik daar toch even stil met m’n grote mond! Maar ook dat weer overwonnen hahahaha. Dit alles herhaalde zich vier keer. Helaas begon het biergebruik zijn tol te eisen.

Hekel aan crunches

Na ronde 2 begonnen mijn benen, die me normaal niet in de steek laten het op te geven. En ik moest nog zo lang en Gwen had gezegd dat er nog een korte challenge aan zat te komen. Pfffff, daar had ik dus ZO GEEN ZIN meer in! Maar uiteindelijk viel die challenge mee en waren dat simpele buikspieroefeningen. Alleen de crunches……, dat zijn niet mijn vrienden. De overige buikspier oefeningen gaan me best goed af, maar die crunches! Nee.

Einde in zicht

Hierna heb ik nog twee weken training. Voor een ieder die mijn blog leest….., het gaat dus stoppen. Binnen twee weken zal ik mijn laatste blog schrijven. Dus geniet er nu nog maar extra van, voor je het weet is het voorbij!

Mark wordt begeleid door ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op. De Afvalrace West-Brabant is ook te volgen op Facebook en de sites van Breda & Roosendaal Nieuws.

Reacties