Wat een genot op de grote dag!

Foto: Mark Teunissen

Vrolijke verjaardag voor mij……, dinsdag 14 maart was het dan zo ver. Er mochten 33 kaarsjes worden uitgeblazen en eerlijk is eerlijk…., zonder de afvalrace had ik dat NOOIT in een adem gekund. En wat een dag was het.

Alle lieve kinderen uit mijn klas hadden in het diepste geheim een lied voorbereid. En wat een mooi lied was dat. Jullie moeten weten dat ik werk met kinderen die uit verschillende landen komen en dus de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben. Wat een genot om op zo’n manier te worden toegezongen op je verjaardag.

Maar voordat ik kon gaan genieten van mijn 34e levensjaar stond er eerst een maandagavond training op het programma. Wederom was dit een loodzware training. De buikspiertjes werden zo’n drie kwartier aangesproken. Gelukkig ben ik een trouwe man en doe ik iedere avond mijn buikspieroefeningen. Uiteraard ben ik ook in voor een goeie grap waarvan dit er dus een is, maar goed. En door……., Nadat ik mezelf flink had uitgesloofd op de grond ( op een ROZE MATJE.., hoe ist Gwen…!) had Gwen een leuk circuitje bedacht waar ik goed op tekeer kon gaan. Helaas niet zoveel calorieën verbrand als anders. Maar de woensdagavondtraining zou een ware hel worden…., zo was mijn voorgevoel.

‘Een beter gevoel dan dat bestaat er simpelweg niet’

Dinsdag was de grote dag. Deze jongen vierde zijn verjaardag op zijn werk. En wat een leuke dag was dat. Spelletjes spelen met de kinderen, pannenkoektaart maken, liedjes zingen, lang buiten spelen en tussendoor nog een lesje geven. Mooie indeling van de dag vond ik zo. Ook mijn collega’s deelden die mening. Zoals ik in mijn eerste alinea al aangaf vond ik het heel bijzonder dat deze kinderen speciaal voor mij een lied hadden ingestudeerd. Je moet niet vergeten dat sommige kinderen behoorlijk veel leed hebben gezien en hier in Nederland aankomen met helemaal niets……, zelfs het vertrouwen in de medemens zijn ze kwijt. De gedachte dat ze je waarderen en leren vertrouwen om welke reden dan ook geeft eigenlijk al de genoegdoening die ik iedereen wens in zijn of haar werk. Een beter gevoel dan dat bestaat er simpelweg niet.

Woensdagavond had ik de partner van mijn zus zo ver gekregen dat hij mee ging trainen. Nou dat heb ik gemerkt. Gwen had zich nog NOOIT zo uitgesloofd als deze avond. Ze kwam al helemaal happy aanbanjeren met haar materialen. 3 kussen en een welgemeende felicitatie ( daar ga ik toch een beetje van uit) verder rolde ze de ladder uit. Een ladder van bijna 7 meter. Ik keek Robert aan met een blik van: ‘die is nie goed!’ ‘Zo jongens….., omdat Mark het zo leuk vind heb ik een extra lange ladder gemaakt.’ Na die ladder 15 x gedaan (3 verschillende oefeningen) te hebben was ik er eigenlijk al flink klaar mee. Gelukkig Gwen ook…., We mochten allebei op een matje gaan liggen en konden de buikspiertjes aan het werk zetten. Ook de beenspieren en rugspieren werden deze keer niet overgeslagen. Hierna had Gwen haar welbekende circuitje uitgelegd aan Robert. We waren goed intensief bezig en al snel volgde de uitleg van de challenge, wat volgens mij geen echte challenge was. Terwijl ik dit zo schrijf kraken mijn hersens…., het aftakelen is begonnen. Ik heb wat appjes uitgedaan naar Gwen en Robert, maar nu ik niet zo snel reactie heb schrijf ik maar stug door. Mezelf troostend met de gedachte dat ik heus niet de enige zal zijn die af en toe wat gaten in zijn geheugen heeft. Wat ik echter NIET vergeten ben is het cadeau dat Gwen speciaal voor me gekocht had. Ik moest mee naar de auto, want het cadeau was zo groot dat ik het niet zomaar mee zou kunnen nemen. Toen we bij de auto aankwamen kwam ze met een schoenendoos aan zetten….., wat daar inzat????? Foto’s kunnen meer zeggen dan woorden!

Gwen had het weer op haar heupen

Zaterdagochtend stond er een inhaaltraining op het programma. Maud kwam ook naar Etten-Leur afzakken en vanuit mijn huis zijn we vertrokken. Niet voor een rustige wandeling. Nee Gwen had het, net als eerder deze week flink op haar heupen. We mochten gaan hardlopen. 1 minuut, 1 minuut wandelen, 2 minuten – 1 minuut wandelen, 3 minuten – 1 minuut wandelen, 4 minuten – 1 minuut wandelen, 5 minuten – 1 minuut wandelen. Daarna nog eens 5 ½ minuut – 1 minuut wandelen. Daarna heb ik hardgelopen zolang ik kon. Dit hield ik meer dan 10 minuten vol, maar dat zeg ik liever tegen niemand…, straks denken ze nog dat ik fit aan het worden ben…! Of nog gekker, dat ik weer wil gaan voetballen! OEI!

Verder wil ik, nu ik toch lekker aan het schrijven ben jullie nog een klein stukje meenemen in mijn privéleventje. Ik heb jullie al verteld en laten zien dat mijn vrouw mijn bron van inspiratie is. Ook mijn kinderen zijn dat uiteraard en nog steeds zal ik mezelf helemaal wegcijferen om het hen naar de zin te maken. Hoe hard mensen ook tegen mij zullen zeggen dat ik op nummer 1 moet komen te staan of dat ik eerst van mezelf moet kunnen houden voordat ik van een ander kan houden……, het zal me een grote rotzorg wezen! Ik ben inmiddels weer een trotse vader, man, zoon en broer. De houding die ik voorheen had is gelukkig weer terug. Een beetje speels brutaal, geslepen, sluw, gehaaid, trots, fanatiek en enorm rechtvaardig!

Mijn eigen groenten

Verder probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Dat heeft ertoe geleidt dat ik al een aantal jaar mijn eigen groente en fruit verbouw in ons tuintje. Ook dit jaar zal ik weer groenten verbouwen. De fruitstruiken zijn gesnoeid en bemest. Ook de appelboom, perenboom en de kersenboom kunnen er weer tegenaan de komende lente en zomer. Ik heb een stukje afgezet waar ik mijn kruidentuin heb gemaakt. Vaste kruiden zijn daar te vinden. Denk aan salie, bieslook, selderij, tijm, verschillende muntsoorten, citroenmelisse en natuurlijk rozemarijn. Zo kan ik wanneer ik wil deze heerlijke kruiden gebruiken in de keuken. Het geeft niet alleen een overheerlijke smaak om verse producten uit eigen tuin te gebruiken. Ook de geuren die deze kruiden verspreiden zijn heerlijk. Binnen staat op de zonkant een aantal kruiden te groeien. Als deze groot genoeg zijn zaai ik binnen nieuwe en gaan deze kruiden naar buiten. Zo voorzie ik mijzelf en ons gezinnetje van steeds weer nieuwe verse kruiden.

  • Meld je gratis online aan voor het eindfeest op zaterdag 8 april in Ulvenhout via de Eventbrite site.

 

Reacties