Sport bh in de spotlight

Foto: Naron

Al jaren is april de sport bh maand bij Naron. Het begin van het voorjaar en voor velen de start van een nieuw sportseizoen op weg naar een strakker lijf voor de zomer.

Sport bh grote maten, waar let je op?

Of je nou met een sport bh in grote maten er eentje met grote omvang bedoelt of een sport bh grote cup, eigenlijk maakt dat helemaal niks uit. Er zijn namelijk een aantal kenmerken waaraan elke goede sport bh móet voldoen:

  • Hij moet hoog sluiten bij de cups;
  • Hij mag niet elastisch zijn bij de cups en het voorste deel van de schouderbanden;
  • Hij moet bij voorkeur aan de binnenkant naadloze cups hebben;
  • Hij moet perfect passen zodat hij goed strak gedragen kan worden zonder knellen.

Om te ontdekken of jouw bh goed past, schreef ik al meer blogs en staan er ook wat filmpjes op het Naron YouTube kanaal.

Waarom cups hoog moeten sluiten en niet elastisch mogen zijn

Een sport bh is gemaakt om stevig te zijn. Bij hardlopen, paardrijden, Zumba, spinning en ga maar door, bewegen de borsten met jou mee op en neer. Als borsten niet de juiste support krijgen vallen ze steeds hard terug in de bh en telkens wordt de huid van binnen een beetje uitgerekt. Het is niet alleen pijnlijk op het moment zelf, maar veroorzaakt striae en hangborsten. Als de cups van jouw bh niet rekken en hoog sluiten, dan worden jouw borsten helemaal omsloten en vast gehouden door de bh. Een goede sport bh heeft een bounce reductie van meer dan 80%. In het filmpje laat ik je een bounce test zien. Zie je dat de borsten nauwelijks op en neer gaan? De grote maten sport bh’s in onze collectie halen allemaal deze bounce norm.

Sport bh met beugel

De andere kenmerken van een goede sport bh zijn dus naadloze cups aan de binnenkant en dat hij perfect past. Of het een sport bh met beugel of zonder beugel is, is minder belangrijk. Als hij nl. stevig genoeg is doordat hij niet rekbaar is én hoog sluit, geeft een sport bh met beugel niet meer steun. Een beugel doet eventueel alleen nog iets voor de vorm van je borsten. Wel belangrijk zijn de naadloze cups die zorgen dat er geen irritatie aan tepels ontstaat als je flink zweet. Naden zouden kunnen schuren. De pasvorm en maat zijn altijd en in het bijzonder bij een sport bh met grote cup, waanzinnig belangrijk. Als de bh te los zit, dan geeft hij nl. niet de ideale ondersteuning. Ook kan hij dan verschuiven of niet perfect aansluiten waardoor hij niet lekker zit. Als de bh dus niet goed past, dan kun je gegarandeerd niet 100% focussen op waar je mee bezig bent: het sporten! Oftewel een goede bh is cruciaal voor het beste sportresultaat.

Kortom sporten is heerlijk als je bh maar goed zit….

Elke week nieuwe columns van o.a. Joane, Belg in Breda, TonKo en WijMakenBreda. 

Reacties