Eerste week geeft voldoening en extra motivatie

Foto: Ianthe Haxelmans

Ik zal mij eerst even kort voorstellen. Ik ben Ianthe, 27 jaar en woon samen met Jan in Breda. Ik werk ondertussen alweer 8 jaar in de kinderopvang. Vanaf december ga ik samen met mijn zus een kinderdagverblijf en koffiecafé Devi starten in Breda.

Hoe is het nu zover gekomen dat ik me bij de afvalrace heb ingeschreven? Eigenlijk jojo ik al vanaf mijn 18e jaar. Ongeveer 3,5 jaar geleden ging bij mij de knop om, want de weegschaal gaf 100,5 kilo aan! Met veel en hard trainen en gezonde voeding viel ik 32 kilo af. Met mijn doel bereikt stopte ik met trainen. Veel mensen zeiden mij dat het moeilijkste was om het zo te houden, maar ik was ervan overtuigd dat ik nooit meer mijn oude gewicht zou behalen van 100,5 kilo.

In gevecht met de kilo’s

Na het stoppen met trainen werd ook langzaamaan mijn voeding weer ongezonder. Continue was ik in gevecht met de kilo’s. Van 68 kilo weer naar 75 kilo, na oud en nieuw het weer goed oppakken, maar met carnaval weer alle discipline verliezen en alle verloren kilo’s er weer op de weegschaal bij zien staan. Voor mijn gevoel zijn de kilo’s er de afgelopen drie jaar bij ingeslopen en zit ik toch echt weer bijna op mijn oude gewicht!

Nieuwe begin geeft voldoening

Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met de afvalrace en bij Sander. Ik ben deze week al gestart met sporten en dit was erg zwaar, maar gaf me ook veel voldoening. Mijn motivatie is nog meer gegroeid! Met de afvalrace wil ik heel graag weer een gezond gewicht bereiken. En het natuurlijk zo leren te houden. Maar het allerbelangrijkste is dat ik weer helemaal happy met mezelf ben!

Ianthe wordt begeleid door Sander Hoogenboom van FitBody en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen