‘Ik wil weer een energieke moeder zijn’

Foto: Barbara Taal

Ik ben Barbara Taal, 25 jaar, getrouwd met Daniel en moeder van zoontje Daan (21 maanden). Ik  ben een van de deelnemers van De Afvalrace Breda. Het komende half jaar zal ik mijn ervaringen tijdens deze Afvalrace met jullie delen. En dan bedoel ik zowel de hoogtepunten als de dieptepunten.  In deze allereerste blog vertel ik wie ik ben en hoe het zover is gekomen. Dat is best een pittige opgave! Hier komt ie…

Samen met mijn man Daniel en zoontje Daan woon ik in Breda. Mijn man en ik wonen inmiddels alweer acht jaar samen in ons knusse huisje in het Ginneken. Wij houden wel van een drankje en een hapje. ik kan wel zeggen dat onze familie heerlijke Bourgondiërs zijn, met hier en daar een feestje, een barbeque en nog veel meer van dat soort activiteiten.

Slank en fit

Hoe komt het dat ik op dit punt beland ben? Ik ben niet altijd stevig geweest. In mijn puberteit was ik hartstikke slank en ook erg fit. Ik danste een paar keer per week. Ik zat in een fantastisch team en deed ook mee aan kampioenschappen. Toen begon de onzekerheid zijn tol te eisen. Ongeacht hoe slank ik ook was, ik vond mezelf te dik. Door niet aan te komen besloot ik daarom om niet meer te eten. Na verloop van tijd bracht dit de bijbehorende klachten met zich mee. Daar schrok ik toen zo van dat ik besloot om toch wel weer te gaan eten en het maar voor zo ver het kon te accepteren.

Jojo

Kort daarna functioneerde mijn knie niet meer. Ik ben geopereerd en het dansen was voorbij. Ik heb daarna geen enkele sport meer opgepakt. Het was te pijnlijk denk ik. In die periode kwam ik wel de liefde van mijn leven tegen, wat een hoop goed maakte. Naarmate de jaren sluimeren de kilo’s eraan.. Het gelukkige samenwonen brengt dus echt wel wat kilo’s met zich mee hihi…

In 2013 werd ik zwanger van onze zoon Daan. Een pittige zwangerschap waarbij ik drie keer op een dag boven de wc pot hing. Ik viel af en had een heel beschaafd buikje. Drie maanden na mijn bevalling heb ik een spoedoperatie gehad vanwege een ontstoken galblaas. En daarna? Tsjaa. Toen kon ik weer eten! Dus binnen een korte tijd at ik er 10 kilo aan.

‘Ik wil weer energiek en gelukkig zijn’

Ik zit op dit moment niet lekker in mijn vel. Ik hoop door dit programma te volgen, weer een fitte, energieke, gelukkige moeder en echtgenoot te kunnen zijn voor de twee belangrijkste mannen in mijn leven. Ik begin de komende week met de trainingen. Ik vind het enorm spannend maar wil de uitdaging graag aangaan! Ik hoop over zes maanden weer gelukkig met mezelf te zijn, zodat ik ook een energieke, gelukkige moeder voor mijn zoon kan zijn!

Barbara wordt begeleid door Jochen Kronenberg van Fit & Strong Coaching en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen